Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο σκοτάδι το κόστος της Ολυμπιάδας

Στο σκοτάδι συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση τα περιβόητα στοιχεία που έδωσε η τριμελής επιτροπή αρμόδια για τον έλεγχο των οικονομικών των Ολυμπιακών Αγώνων, στον πρωθυπουργό, ο οποίος απλά αρκείται στο να κάνει λόγο για «σημαντική πρόοδο» και «εξαιρετική δουλιά» στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακριβώς αυτό έγινε και χτες, αφού ενώ είχε αναγγελθεί ότι η συζήτηση θα γινόταν για τα οικονομικά, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε! Παρά τις δηλώσεις Βενιζέλου όμως, ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των οικονομικών και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη δουλιά που έχει κάνει η τριμελής επιτροπή...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «μαγειρεύει» εδώ και αρκετό καιρό τα οικονομικά στοιχεία δεδομένου ότι το Ολυμπιακό κόστος έχει εκτοξευτεί στα ύψη και δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Σημειώνεται ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πολλοί κάνουν λόγο για τεράστιο έλλειμμα και εκτιμούν ότι το τελικό κόστος των αγώνων θα ξεπεράσει τα 3,5 τρισ. δρχ.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της διυπουργικής έγινε συζήτηση και για το τραμ, το έργο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, τη μαραθώνια διαδρομή και τις εργασίες που γίνονται και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πόλης όπως η υπαίθρια διαφήμιση. Γι' αυτό το θέμα ο Τηλ. Χυτήρης ανέφερε ότι θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, ο Ε. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους δοκιμαστικούς αγώνες του Αυγούστου, λέγοντας ότι σε αυτούς θα φανεί η ετοιμότητα της Αθήνας ενόψει των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ