Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ

«ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ» ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ... «Κίνητρα για παραμονή στην εργασία (μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας) με μπόνους στη σύνταξη πέραν της 35ετίας και άρση της απαγόρευσης με την οποία απολύονται αυτοδικαίως από τις υπηρεσίες τους όσοι υπάλληλοι Δημοσίου-ΔΕΚΟ συμπληρώσουν το 60ό έτος της ηλικίας τους (και 35 έτη ασφάλισης) προωθεί η κυβέρνηση. H σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των "ΝΕΩΝ", πρόκειται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο-σκούπα για το Ασφαλιστικό που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο - για το οποίο κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάνουν λόγο ότι θα είναι ευχάριστη έκπληξη για τους ασφαλισμένους - θα υπάρχουν και άλλες ευεργετικές διατάξεις για εργαζομένους πολλών Ταμείων (Ηλίας Γεωργάκης - ΝΕΑ).

«ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»... «Πράγματι, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο γίνεται μια εντυπωσιακή τομή στη φορολογική πολιτική, αφού για τις μεγάλες επενδύσεις εξασφαλίζεται σταθερό φορολογικό καθεστώς για μία ολόκληρη δεκαετία και, κυρίως, θεσπίζεται αντικειμενικός προσδιορισμός στη φορολόγηση των κερδών τους. Ετσι αίρεται στην πράξη το ισχυρό αντικίνητρο που υπήρχε ως τώρα για να έλθουν στη χώρα μας ξένοι επενδυτές, ενώ ενθαρρύνονται ταυτόχρονα και οι ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ογκώδεις επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων τους... » (Ν. Νικολάου - ΒΗΜΑ).

ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»... «Σε μικρότερες, από τις αρχικώς εξαγγελθείσες, αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει τελικώς ο υπουργός Οικονομίας μετά τις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για περιορισμό του εργασιακού κόστους...» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΒΕΛΤΙΩΣΗ... «Με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου όρου ζει το 19,6% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ήταν 20,4%, που σημαίνει ότι υπήρξε μια βελτίωση κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες... Η μείωση του ποσοστού των οικονομικά επισφαλών νοικοκυριών οφείλεται, όπως επισημαίνει η Στατιστική, στην αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των ατόμων με χαμηλές αποδοχές» (ΕΘΝΟΣ).

«ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ» ΤΖΟΓΟΣ: «Οι προεκλογικές ρυθμίσεις ρευματοδότησης και μείωσης των προστίμων των αυθαιρέτων συνδυάζονται με γιγαντιαία εισπρακτική επιχείρηση από "δεξαμενή" οφειλών 3 δισ. ευρώ. Οι 150.000-200.000 ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν 5.000-20.000 ευρώ, ενώ η Β. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι τα πρόστιμα αποτελούν αντικίνητρο για τις εντάξεις στο σχέδιο» (Από το βασικό θέμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ