Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Οχι» στο διάλογο - «ναι» στο νόμο!

Απέκλεισε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε προεκλογικό διάλογο για αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Κ. Καραμανλής, αλλά δεν αμφισβήτησε τις καλπονοθευτικές διατάξεις του νέου εκλογικού νόμου που περιέγραψε ο Κ. Σημίτης. Η «απάντησή» του στις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες θα είναι η εκ του ασφαλούς πλειοδοσία σε θέματα διαφάνειας και η ένταση της δημαγωγίας πάνω στα λαϊκά προβλήματα.

«Δε νοείται συζήτηση σε προεκλογική περίοδο» για τον εκλογικό νόμο, δήλωσε απαντώντας στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ και προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, τόνισε ότι για το κόμμα του το θέμα του εκλογικού νόμου «κλείνει εδώ» και πως «δε θα γίνουμε μέρος αυτής της παρωδίας». Χαρακτήρισε την ανακίνηση του εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο ως πράξη πολιτικής ανεντιμότητας, που προδίδει βαθιά καθεστωτική νοοτροπία και την απέδωσε στην ανασφάλεια, πονηρές προθέσεις και τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να εξουδετερώσει τα περί στείρας αντιπολίτευσης που είπε νωρίτερα ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής ανέσυρε δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή το 2000, όταν διαβεβαίωνε πως δε θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο πριν τις εκλογές.

Περνώντας στην αντεπίθεση στα θέματα της «διαφάνειας», ανακοίνωσε ότι το κόμμα του προχώρησε χτες στην κατάθεση πρότασης στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αίρεται υποχρεωτικά το απόρρητο των χρηματιστηριακών συναλλαγών όχι μόνο των βουλευτών, αλλά και κρατικών αξιωματούχων (διοικητές τραπεζών, οργανισμών κ.ά.). Απέρριψε την πρόταση Σημίτη, οι ίδιοι οι βουλευτές να δηλώσουν ότι θέλουν να γίνει έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επικαλούμενος σχετικές απαντήσεις τόσο του υπουργού Οικονομίας όσο και του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ρίχνοντας το γάντι στον Κ. Σημίτη, είπε ότι αν δε δεχτεί την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση, θα αποδείξει ότι φοβάται την αλήθεια.

Επιχειρώντας να βάλει τη δική του ατζέντα στη δικομματική μονομαχία, ο Κ. Καραμανλής προσέφυγε στο δοκιμασμένο όπλο της δημαγωγίας, εμφανιζόμενος κατά την προσφιλή τακτική του ως προστάτης των «ανέργων, των αγροτών, των νέων, των μισθωτών και των συνταξιούχων»! Δεν παρέλειψε, βέβαια, να απαριθμήσει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες (φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, διαφθορά), καυχώμενος ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση, αυτά είναι για μας τα καίρια και βρίσκονται στο κέντρο της δράσης μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος να μη θιγεί ο πυρήνας του συστήματος (2010-06-01 00:00:00.0)
Αντιδραστικό νομοσχέδιο προωθεί η κυβέρνηση (2009-08-18 00:00:00.0)
Αδυναμία διαφοροποίησης από κυβέρνηση (2003-07-16 00:00:00.0)
Παιχνίδια με τα «διαπλεκόμενα» (2000-06-17 00:00:00.0)
Στόχος η διευκόλυνση της κυβέρνησης και της ΟΝΕ (1998-10-22 00:00:00.0)
Η υποκρισία της κυβέρνησης Σημίτη (1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ