Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Παιχνίδια με τα «διαπλεκόμενα»

Το ζήτημα της διαπλοκής έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Κ. Σημίτη, ενώ την ίδια στιγμή ζητούσε να προχωρήσει ταχύτερα η πολιτική που τα εκτρέφει!

Το θέμα της διαπλοκής επέλεξε να θέσει ο Κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε χτες με τον Κ. Σημίτη, ακριβώς γιατί η στράτευσή του στον «εθνικό στόχο» της ΟΝΕ είναι δεδομένη και πρωτοπόρα. Η ειρωνεία είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά επιτακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των διαπλεκομένων, την ίδια στιγμή που δίνει όλες τις δυνάμεις του, για να εφαρμοστεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκτρέφει τα διαπλεκόμενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον πρωθυπουργό ότι το θέμα της διαπλοκής έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και απειλεί το πολιτικό σύστημα και την «ποιότητα της δημοκρατίας», ενώ και ο ίδιος και το κόμμα του έχει πληγεί από τη δράση των διαπλεκομένων συμφερόντων. Επικαλέστηκε μάλιστα και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα, κάνοντας αναφορά στην τελευταία ειδική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και ρώτησε τον Κ. Σημίτη αν προτίθεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απάντησε ότι πάντα συνέβαιναν αυτά και πάντα θα συμβαίνουν και υποστήριξε η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται σε τέτοια θέματα! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ρωτήθηκε αργότερα για το θέμα απάντησε ότι «το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα μας ισχύει και εξασφαλίζει τη διαφάνεια. Από εκεί και πέρα, η συντεταγμένη πολιτεία μας έχει τα όργανα στα οποία μπορούν να προσφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους».

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να ακολουθεί τη γνώριμη τακτική των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν τα ξέρει και δεν τα καταλαβαίνει αυτά τα θέματα». Είναι βέβαιο, πρόσθεσε, ότι υπάρχει ζήτημα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και ζήτημα ποιότητας δημοκρατίας και επικαλέστηκε καταγγελίες και αφιερώματα στον Τύπο τα οποία κανένας δεν μπορεί να τα αγνοεί «ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Κατά τ' άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ συστρατεύτηκε στον «εθνικό στόχο» για τη «μετα-ΟΝΕ εποχή» και την «πραγματική σύγκλιση», τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να γίνει τώρα». Επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του, ζητώντας ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και σταθερό φορολογικό σύστημα, ώστε να επιτευχθούν οι «ύψιστοι» στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της τρομοκρατίας και ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα πάρει νομοθετική πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση καταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου, επιδιώκοντας να βοηθήσει την κυβέρνηση και να στηρίξει την επιβολή του αμερικανόπνευστου «αντιτρομοκρατικού πακέτου» που έχει ετοιμαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ