Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Επανέλαβε την κυβερνητική προπαγάνδα

Επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική προπαγάνδα γύρω από το θέμα των ταυτοτήτων και εξαντλώντας την κριτική του για τις ευθύνες της ιεραρχίας της εκκλησίας, χωρίς να αρθρώσει ούτε μια λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης ή έστω για τα ουσιώδη που μένουν στη σκιά της υπόθεσης των ταυτοτήτων, εμφανίστηκε χτες ο Ν. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

«Ορισμένοι ιεράρχες συμπεριφέρονται ως ζηλωτές της κοσμικής εξουσίας, είναι απαράδεκτο να επιδιώκουν οι ιεράρχες να συγκυβερνούν, να επιδιώκουν αυτή την ιδιότυπη πολιτειακή και πολιτική διαρχία στη χώρα μας», τόνισε.

Συνέχισε με το εξής σχόλιο, το οποίο προφανώς δεν αφορούσε την κυβέρνηση: «είναι απαράδεκτο να επιδίδονται σε πελατειακές σχέσεις ορισμένες παρατάξεις ή ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας γύρω από θέματα πνευματικά, της θρησκείας ή της εκκλησίας».

Σε ό,τι αφορά τους ιεράρχες συνέχισε καταγγέλλοντας πως «είναι αρνητικό να επιδίδονται σε πελατειακές σχέσεις λαϊκίζοντας με θέματα της πολιτείας και της πολιτικής», καθώς και ότι αν ορισμένοι απ' αυτούς «έχουν ζηλώσει ρόλο εθνάρχη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα του 2000 δεν είναι η Ελλάδα του 1901, που έγιναν τα Ευαγγελικά. Η ιεραρχία θέλει να μας γυρίσει στο 1901 και αυτό είναι αρνητικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ