Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαρίζουν την ΕΛΒΟ στον Κόκκαλη

Τον μεγαλοεπιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, «φωτογράφισε» χτες η κυβέρνηση, για την παράδοση της ΕΛΒΟ, κυριολεκτικά αντί πινακίου φακής. Και όλα αυτά τα απίθανα συμβαίνουν όταν, σαν αποτέλεσμα της ενδοεπιχειρηματικής σύγκρουσης, η δυσοσμία της διαπλοκής αναδύεται και πάλι.

Για την επικύρωση του ξεπουλήματος της ΕΛΒΟ συναντήθηκαν χτες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, και Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, με δηλώσεις του «φωτογράφισε» ουσιαστικά τον επιχειρηματία τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση για να του χαρίσει (για πληρωμή δεν μπορεί να γίνει λόγος στα σοβαρά)την ΕΛΒΟ.

Οπως ανέφερε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μη ληφθούν υπόψη οι εναλλακτικές προτάσεις των κοινοπραξιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά η κυβερνητική απόφαση θα ληφθεί με βάση τις προσφορές για την εξαγορά του 43% των μετοχών της επιχείρησης. Η υποβολή εναλλακτικών προτάσεων, στις οποίες αναφέρθηκε ο Τσοχατζόπουλος, αφορούσαν την υποβολή τιμών για την εξαγορά πακέτου μετοχών της ΕΛΒΟ μεγαλύτερου του 43%, ενώ μια από τις συμμετέχουσες εταιρίες, συνέδεε την εξαγορά ενός ύψους μετοχών με την εκχώρηση της διοίκησης.

Ετσι η κυβέρνηση, με κομψό τρόπο μας είπε μέσω του Τζοχατζόπουλου, ότι παραδίδει την ΕΛΒΟ στο δίδυμο Κόκκαλη - Μυτιληναίου που για το 43% των μετοχών της ΕΛΒΟ προσέφερε το... υψηλότερο τίμημα των 4,2 δισ. δραχμών. Ούτε στραγάλια να αγόραζαν οι άνθρωποι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ