Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Προϋπολογισμός με... «αν» και «εφόσον»

Τον προϋπολογισμό της εταιρίας για το 2000 που καταρτίστηκε με πολλά «ίσως», «πιθανά» και «αν», ενέκρινε χτες ομόφωνα το ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004». Το ύψος του προϋπολογισμού φτάνει τα 14 δισ. δρχ., ποσό που αντιστοιχεί στο 3% του συνολικού προϋπολογισμού των αγώνων.

Στα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2000, έχουν υπολογιστεί 10,5 δισ. δρχ. που επρόκειτο να εξασφαλιστούν από το Ολυμπιακό βιντεολόττο. Ομως, μετά την ακύρωση του παιχνιδιού, παραμένει άγνωστο πότε και από πού η κυβέρνηση θα εκταμιεύσει συνολικά 70 δισ. δρχ. για να μπουν στο ταμείο της«Αθήνα 2004». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρίας, Ν. Πεφάνης, στη χτεσινή ενημέρωση Τύπου ανέφερε πως «ίσως το ποσό αυτό βρεθεί από τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «αν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχουν δοθεί τα χρήματα, τότε η εταιρία θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό». Ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε στη δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, για εξασφάλιση των 70 δισ. δρχ. είτε από τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ είτε από άλλους πόρους.

Τα έξοδα του προϋπολογισμού αφορούν λειτουργικές δαπάνες, προγράμματα μάρκετινγκ, προγράμματα επικοινωνιακά και δημοσίων σχέσεων και τις δαπάνες για το προσωπικό (έως το τέλος του 2000 θα φτάσει τα 340 άτομα). Το 38 - 40% του προϋπολογισμού αφορά στις δαπάνες προσωπικού, όπως είπε ο Ν. Πεφάνης, ενώ 2 δισ. δρχ. θα είναι συνολικά οι λειτουργικές δαπάνες. Οσον αφορά τα έσοδα, 3,5 δισ. δρχ. θα εισπράξει η «Αθήνα 2004» μέχρι τον Ιούλη από τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα μάρκετινγκ θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη. Τα υπόλοιπα 10 δισ. δρχ. - όπως προαναφέραμε - η εταιρία εκτιμά ότι θα τα πάρει από την κυβέρνηση.

Ακόμα, όπως ενημέρωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής, Κ. Βερνίκος, σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική προσφυγή της εταιρίας κατά επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τις λέξεις «Ολυμπιακό» και «2004», προκειμένου να προσελκύσουν κεφάλαια. (σ.σ. αμοιβαία κεφάλαια Ιντεραμέρικαν).

Μέχρι τις 5 Απρίλη αναμένεται να υπάρχει οριστικά η απάντηση της εταιρίας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελική απάντηση θα κοινοποιηθεί πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, στις 18 και 19 Απρίλη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, η εταιρία θα στεγάζεται στα νέα γραφεία της (Κηφισίας και Αλεξάνδρας) για τα οποία θα καταβάλλει ενοίκιο ύψους 5 δισ. δρχ. μέχρι το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ