Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ διαδικασίες επιχείρησης στο ΕΣΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος, δέχτηκε χτες αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ

Την υποστήριξή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και την ανάγκη διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα του, εξέφρασε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ.

Οπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την προσφορά του ΕΣΥ στον ελληνικό λαό αναντικατάστατη, τόνισε ότι δεν μπορεί να μπει με κανέναν τρόπο στη λογική του κέρδους ή σε διαδικασίες επιχείρησης και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσής του και αντιμετώπισης των ελλείψεων που αντιμετωπίζει.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ έθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα της μη εφαρμογής από την κυβέρνηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την καταβολή των αναδρομικών αυξήσεων των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για την περίοδο 1991 - 1996. Υπενθυμίζουμε ότι το 1991 οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασά εξαιρέθηκαν από την απόφαση που ρύθμιζε την αποζημίωση των υπερωριών των δημοσίων υπαλλήλων. Το 1996 έγινε άρση, αλλά τα χρωστούμενα δεν έχουν καταβληθεί στους γιατρούς, παρά την απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως δήλωσαν οι συνδικαλιστές, συμφώνησε με το δίκαιο του αιτήματος της ΕΙΝΑΠ και επισήμανε ότι οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές και να υλοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ