Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενημέρωση για θέματα των οδοντιάτρων

Ο Σπ. Στριφτάρης συναντήθηκε με  αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο πληθωρισμός του οδοντιατρικού επαγγέλματος, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πτυχίων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεταγραφών στα διάφορα εξάμηνα σπουδών, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και εκσυγχρονισμό των τιμών με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Κοστολόγησης του υπουργείου Υγείας και ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης, είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι και ήταν τα θέματα που επικέντρωσε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας στη συνάντησή της με το Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που έγινε χτες στα γραφεία της ΚΕ του Κόμματος.

«Στο αίτημά σας για την αναμόρφωση της συλλογικής σύμβασης με βάση το πραγματικό κόστος και με ιατρική τιμαριθμική αναπροσαρμογή και των ιατρικών πράξεων θα είμαστε συμπαραστάτες» είπε ο Σπ. Στριφτάρης. Αναφερόμενος στο αίτημα για τη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των νέων που εισέρχονται στο επάγγελμα, ο Σπ. Στριφτάρης είπε «ή θα υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη αγορά ή θα συμφωνήσουμε με το ΚΚΕ που μιλάει για προγραμματισμό με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι αντίφαση να ζητάμε και τα δύο και η ελεύθερη αγορά έχει αυτά τα αποτελέσματα».

Ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε πως δεν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα υγείας, χωρίς να συμπεριληφθεί και η στοματική υγεία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς να λειτουργούν τα αστικού και να υπολειτουργούν τα αγροτικού τύπου Κέντρα Υγείας και χωρίς να προχωράει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. «Το ΚΚΕ, κατέληξε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των θέσεων εργασίας στους τομείς της υγείας και της παιδείας και οι τομείς αυτοί πρέπει να υπάρχουν στα ζητήματα που βάζει η εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ