Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για τα προβλήματα των μεταναστών

Εκδήλωση με θέμα «Μετανάστες, νομιμοποίηση, καθημερινότητα, παιδεία, υγεία, πολιτισμός» διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Ενώσεων Ελλάδας την Κυριακή 12 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Καλεί τις κοινότητες, τους συλλόγους και τα μέλη τους να συζητήσουν και να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους, όχι μόνο όσον αφορά τη νομιμοποίηση, αλλά και τα καθημερινά τους προβλήματα. Καλεί επίσης και τα ελληνικά συνδικάτα που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους.

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι «εδώ και χρόνια τονίζει πως αν η κυβέρνηση ήθελε να νομιμοποιήσει τους μετανάστες, αυτό θα ήταν εύκολο. Και πείρα υπάρχει αυτά τα 13 χρόνια και προτάσεις». Χρειάζεται «απόφαση για να νομιμοποιούνται οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, εκτός των εγκληματικών στοιχείων». Είναι αναγκαία «η απλοποίηση των διαδικασιών που δημιουργούν γραφειοκρατία, όπως και η καταπολέμηση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης μεταναστών, στα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν μετανάστες».

Σημαντικός θα είναι ο ρόλος ενός ενιαίου φορέα για τη χορήγηση άδειας εργασίας και παραμονής, ώστε να μη χρειάζεται ο αλλοδαπός τις χρονοβόρες διαδικασίες, καταθέτοντας πολλές φορές τα ίδια χαρτιά. Τονίζεται ότι το ζήτημα δε λύνεται με χιλιάδες απελάσεις, επειδή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε στις διαδικασίες, επειδή δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση γίνεται λίγες μέρες πριν λήξει η τελευταία παράταση κατάθεσης για όσους από τους καταγεγραμμένους μπόρεσαν και έκαναν την αίτηση για την παραμονή τους μέχρι τις 4 Ιούλη, δεν πρόλαβαν όμως να καταθέσουν όλα τα χαρτιά τους. Δεν αφορά δηλαδή την πλειοψηφία από τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ