Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδήλωση συμπαράστασης

Motion Team

«Στο πόδι» σήκωσαν από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το Δικαστικό Μέγαρο εκατοντάδες φιλειρηνιστές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές της ειρήνης.

Νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και με πορεία κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την επιχείρηση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων. Η προκήρυξη της ΚΟΘ για τη δίωξη των 5 αγωνιστών έφτασε χέρι με χέρι σε χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης, που διασταυρώθηκαν με την πορεία κατά μήκος της Εγνατίας. Εξω από το δικαστικό μέγαρο τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα δεκάδες άλλοι φιλειρηνιστές που ένωσαν τη φωνή τους με την πορεία, μπροστά από τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν από το πρωί ζώσει το κτίριο των δικαστηρίων.

Παρά το τσουχτερό κρύο, κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του, εν αναμονή της απόφασης της πολύωρης δίκης. Η ενημέρωση μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου αναθέρμανε πολλές φορές την ατμόσφαιρα και έγινε αφορμή να ακουστούν μυριόστομα τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη στις κινητοποιήσεις του 1999 ενάντια στην άδικη επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και σήμερα: «Με ρόπαλα και δίκες χτυπάτε τους εργάτες και στους ΝΑΤΟικούς κάνετε τις πλάτες».


Motion Team

Η αθωωτική απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους φιλειρηνιστές, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν νέα πορεία προς το κέντρο της πόλης, δίνοντας το στίγμα πως οι κατασκευασμένες διώξεις δεν πτοούν το λαϊκό κίνημα και πως ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας θα βρίσκει καθημερινά συνέχεια στους δρόμους της πόλης.

Στο τέλος της κινητοποίησης στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η αθωωτική απόφαση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό, αφού η άρχουσα τάξη ισχυροποιεί καθημερινά τους νομικούς της μηχανισμούς ενάντια στο λαϊκό κίνημα, με τρομονόμους και Ευρωσυντάγματα». Το στέλεχος του ΚΚΕ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να είναι σε επιφυλακή, ενώ επισήμανε την ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να καταδικαστούν οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που καλλιεργούν και συντηρούν τον αυταρχισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ