Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στήριξη στην κυβερνητική πολιτική

Στο στόχαστρο της κριτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας βρέθηκαν άλλη μια φορά οι αγώνες των εργαζομένων, ενώ ευκρινές ήταν το μήνυμά του για υποταγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Σε ομιλία του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης με αφορμή το γιορτασμό της επετείου της 28ης του Οκτώβρη, ο Κ. Στεφανόπουλος πρόσφερε ακόμα μια φορά στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές, εστιάζοντας τα «βέλη» του ενάντια σε όσους αντιστέκονται και δεν πειθαρχούν. Ειδικότερα, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στους αγώνες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, είπε χαρακτηριστικά: «Οι οργανωμένες ομάδες είναι πιο αποτελεσματικές στην επιδίωξη των στόχων τους και γι' αυτό οφείλουν να ζυγίζουν σωστά τις καταστάσεις και να μην ενεργούν σε αντίθεση με το γενικό καλό. Βεβαίως όλοι κατανοούμε και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νόμιμα και βάσιμα συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, για την ικανοποίηση των οποίων καλώς και δικαίως αγωνίζονται. Υπάρχουν όμως πάντοτε όρια, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν. Και τα όρια χαράσσονται από την ανάγκη να υπηρετηθεί το ατομικό, αλλά και το γενικό συγχρόνως συμφέρον», σημείωσε.

Γενικότερα, απέδωσε την «καθυστέρηση της χώρας μας» στους «κακούς υπαλλήλους, στα αδηφάγα παράσιτα του δημόσιου πλούτου, στους ανήθικους εκμεταλλευτές της θέσης που κατέχουν, σε ορισμένους ισχυρούς που κάνουν κακή χρήση της ισχύος των για να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη, στους ασυνείδητους ατομιστές που αδιαφορούν για το γενικό συμφέρον». Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις ευθύνες της κυβέρνησης απέδωσε το πρόβλημα της διαφθοράς στο ότι «στη χώρα μας δε λειτουργεί η κύρωση», καθώς «δεν αναζητούμε τους ενόχους, δεν έχομε καταστήσει συστήματα πρόληψης και καταστολής αποτελεσματικά». Ο λόγος που κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπάρχουν πενιχρά αποτελέσματα, είναι ότι «συχνά οι ανάξιοι βρίσκουν συνεργάτες μεταξύ των πολιτών που επείγονται να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και δεν αντιδρούν στην παρανομία, αλλά συνεργούν»!

Ταυτόχρονα, επιχειρώντας να συνδέσει το πρόβλημα με το νόημα της επετείου, υποστήριξε ότι «πραγματικός πατριώτης είναι όποιος ενεργεί καθημερινά και ευσυνείδητα στον τομέα που ετάχθη υπέρ της πατρίδος, δηλαδή υπέρ του γενικού καλού και οφέλους». Δεν είναι πατριώτης, συνέχισε, ο υπάλληλος του δημοσίου, που δε σέβεται και δεν υπηρετεί τους πολίτες, που δεν λογαριάζει το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται, αυτός που τις ώρες της υπηρεσίας του δεν τις αφιερώνει στις υποχρεώσεις του, αλλά στις προσωπικές του ενασχολήσεις και συμφέροντα», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Παγίως δε σχολιάζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ομως, μπορεί κανείς να πει ότι αυτές οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι μια θετική παραίνεση για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά την πολιτική μας για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο, να συνεχίσουμε στο ανοιχτό μέτωπο εναντίον της διαφθοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ