Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ
Θεσμοθετούν την ενθάρρυνση της εξάπλωσής τους

Η περαιτέρω ενθάρρυνση της λειτουργίας οίκων ανοχής και η «χαλάρωση» του καθεστώτος για τη χορήγηση αδειών εγκατάστασής τους, θεσμοθετούνται με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Στην εισηγητική έκθεση γίνεται λόγος για «ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων», αφού εκτιμάται πως υπάρχουν «δυσκολίες ειδικά σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση και τη λειτουργία οικημάτων ως οίκων ανοχής».

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τροπολογία, «το πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος» χορηγείται από το νομάρχη του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου προσώπου, ενώ σε ειδική επιτροπή - που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία - ανατίθεται ο καθορισμός του αριθμού των αδειών εγκατάστασης οικήματος για εκδιδόμενα πρόσωπα, καθώς και ο καταρτισμός των περιοχών εντός των οποίων επιτρέπεται χορήγηση των αδειών.

Επίσης, με την τροπολογία απελευθερώνεται το καθεστώς χορήγησης αδειών έκδοσης από σειρά περιορισμούς που ίσχυαν με βάση την προηγούμενη νομοθεσία. Ετσι, η χορήγηση άδειας μπορεί να γίνεται πρόσωπα άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία, καταργείται η απαγόρευση για τη χορήγηση δεύτερης άδειας χρήσης οίκου ανοχής στο ίδιο πρόσωπο, καθώς και η άσκηση της έκδοσης σε περισσότερα από ένα κτίρια. Επίσης είναι δυνατή η λειτουργία περισσοτέρων από έναν οίκο ανοχής στην ίδια πολυκατοικία. Τέλος, ως αρμόδια αρχή για την επιβολή κυρώσεων, ορίζεται ο οικείος δήμαρχος η πρόεδρος Κοινότητας.

  • Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού πραγματοποιεί, σήμερα Πέμπτη 6 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Πορνεία: Η προίκα του 2004». Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες» του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) και θα μιλήσουν η Χριστίνα Σκαλούμπακα, δικηγόρος, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ και η Ελένη Ζαφειρίου, δικηγόρος, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ