Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δύναμή μας ο κόσμος της δουλιάς

Σε συγκέντρωση του Κόμματος, στο δημαρχείο στο Ιλιον, μίλησε το στέλεχος του ΚΚΕ

Ενταγμένοι στην προεκλογική μάχη και στην προσπάθεια εξοπλισμού μελών και φίλων του Κόμματος, για να τη δώσουν με επιτυχία, ήταν η χτεσινοβραδινή μαζική συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων Ιλίου στο Δημαρχείο της πόλης, με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γιάννης Λούκος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ, τόνισε την ανάγκη να «πλεχτεί» ένα δίκτυο συσκέψεων άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, για τη διάδοση της φωνής του Κόμματος που αποσιωπάται, διαστρεβλώνεται από την πλειοψηφία του ΜΜΕ και τους άλλους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης.

Αυτά του τα λόγια έδωσαν το έναυσμα στον Σπύρο Χαλβατζή να αρχίσει την ομιλία του αναφερόμενος στα φαινόμενα παρεμπόδισης της διάδοσης της φωνής του Κόμματος, στα πρόσφατα κρούσματα επιβολής προστίμου στο ΚΚΕ για αφισοκόλληση από τον Δήμο Βουλιαγμένης, αλλά και την παραπομπή για ίδιο θέμα δύο μελών του Κόμματος σε δίκη, τονίζοντας: «Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την ακόμα μεγαλύτερη δραστηριοποίησή μας, μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την προβολή των θέσεων και της πολιτικής μας πρότασης. Τα αστικά κόμματα έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβάλλουν με χίλιους τρόπους τις θέσεις τους. Εχουν μηχανισμούς και χρήμα πολύ για το σκοπό αυτό. Εμείς ως ΚΚΕ έχουμε τον κόσμο της δουλιάς, ο οποίος μας στηρίζει. Αυτή είναι η δύναμή μας. Εχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Αυτό όμως δεν αρκεί. Είναι ανάγκη αυτή η αλήθεια να φτάνει καθημερινά παντού. Και μπορεί να φτάνει μέσα από τη δράση όλων μας. Πριν απ' όλα μέσα από τον "Ριζοσπάστη", τον "Οδηγητή". Ο "Ριζοσπάστης" πρέπει στην πράξη να γίνει ο καθημερινός μας σύντροφος. Είναι μονόδρομος αυτή ακριβώς η επιλογή. Αυτόν το δρόμο βαδίζουμε και όλο και περισσότεροι πρέπει να περπατάμε».


Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο, τονίζοντας πως σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε στρατηγικής σημασίας θέματα, γι' αυτό οι δυνάμεις του δικομματισμού ετοιμάζονται να παίξουν ξανά το ίδιο έργο, ο λαός θα ακούσει ξανά για τις προοδευτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της συντήρησης και της δεξιάς. Εμείς, ως ΚΚΕ, υπογράμμισε, θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα. «Γι' αυτό - σημείωσε - ήρθαμε στο Ιλιον. Να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις, προβληματισμούς. Να μιλήσουμε για το όραμα που είναι απαραίτητο παρά ποτέ. Να μιλήσουμε με όσους πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική που έρχεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, στηρίζεται από τη ΝΔ και στις βασικές της επιλογές από τον ΣΥΝ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στα 85 χρόνια του Κόμματος, σημειώνοντας πως οι σοσιαλιστικές ιδέες, η κομμουνιστική προοπτική, το όραμα που σαν φωτεινό σημάδι κάνει το ΚΚΕ να μοιάζει αιώνιο έφηβο, ανανεώνει συνεχώς το ΚΚΕ, το καθιστά ικανό και στις ιδέες και στην πολιτική του πρόταση για το σήμερα και το αύριο.

Κλείνοντας ο ομιλητής υπογράμμισε: «Το δρόμο του αγώνα, το δρόμο της πάλης, της αντιπαράθεσης, της σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΟΚ παλιότερα, της ΕΕ και της νέας τάξης σήμερα τον περπάτησαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης πάρα πολλοί. Στα τριάντα περίπου χρόνια δεν ήταν λίγοι αυτοί που και αγωνιστική διάθεση είχαν και συγκρούστηκαν με την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Στο πέρασμα του χρόνου πολλοί σταμάτησαν στη μέση του δρόμου. Δεν ήσαν λίγοι οι λόγοι που τους οδήγησαν σ' αυτή τη συμπεριφορά. Από τους πολλούς, λίγοι είναι αυτοί που "πέρασαν από την άλλη πλευρά του λόφου", πήγαν στην άλλη όχθη. Οι πιο πολλοί απλά παρακολουθούν το κίνημα από την άκρη του δρόμου. Είναι καιρός να κάνουν το βήμα, να κατέβουν στο δρόμο, να τινάξουν από πάνω τους τη σκόνη που έκατσε από την αδράνεια. Είναι ώρα να στηρίξουν πρωτοβουλίες, δραστηριότητες, κινήσεις και προσπάθειες για μια νέα ριζοσπαστική αγωνιστική ανάταση. Εμείς ως ΚΚΕ απλώνουμε συναγωνιστικά το χέρι σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τον αγώνα. Είναι καιρός να εμπνεύσουμε όλοι μαζί περισσότερους ανθρώπους, να αναθερμάνουμε τη διάθεση πολλών από εκείνους που κάποτε ήσαν μαχητές...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ