Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιοδεία στο «Λαμπρόπουλο»

Περιοδεία στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος», επί της Τσιμισκή, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης με συνδικαλιστικά στελέχη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του καταστήματος, με την οποία συζήτησε το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και τον κυρίαρχο ρόλο τους στη λειτουργία της επιχείρησης, καθώς και την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων τους.

Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου περιόδευσαν στη συνέχεια όλους τους ορόφους του καταστήματος, έδωσαν στους εργαζόμενους σχετικό υλικό, καθώς και αντίγραφα Επερωτήσεων, που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ για τα προβλήματα των εμποροϋπαλλήλων και συζήτησαν μαζί τους για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Εντονη ανησυχία εξέφρασαν οι εργαζόμενοι για τις προσπάθειες επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και μέχρι τις 11 το βράδυ και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με πρόσχημα την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εξέφρασαν, επίσης, την άποψη ότι η μείωση του τζίρου της αγοράς οφείλεται κυρίως στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και γενικά τη μείωση του εργατικού εισοδήματος. Δεν είναι οι ώρες λειτουργίας, είπαν, που προκαλούν την πτώση του τζίρου, αλλά η έλλειψη διαθέσιμου χρήματος για ψώνια από μέρους του καταναλωτικού κοινού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων με βάση την πολιτική ανάλυση, τη συσπείρωση στο Σωματείο και τη διάθεση αγωνιστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων, αλλά και διεύρυνσης αυτών των δικαιωμάτων για ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ