Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και μια περίεργη δήλωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βέβαια, έσπευσε χτες να δηλώσει ότι «το θέμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Και μεις λέμε μακάρι. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα σχέδια για «μεγάλη Αλβανία», η οποία θα περιλαμβάνει - εκτός των άλλων - κι ένα μεγάλο μέρος της Ηπείρου (την επονομαζόμενη Τσαμουριά) είναι υπαρκτά εδώ και χρόνια κι έχουν την υποστήριξη σημαντικής μερίδας της αλβανικής διασποράς, ιδιαίτερα της ευρισκόμενης στις ΗΠΑ, στον Καναδά και την Αυστραλία, η οποία έχει στενές σχέσεις με αντίστοιχους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους των χωρών αυτών.

Και, βέβαια, δεν πρέπει να περάσει καθόλου απαρατήρητη η προχτεσινή δήλωση του Αλβανού υπουργού Αμυνας Παντ. Μάικο, στο φόντο του προαναφερομένου δημοσιεύματος. Ρωτηθείς ο Π. Μάικο, αν θεωρεί «τα υπάρχοντα σύνορα της βαλκανικής οριστικά, όπως προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις ή υπάρχουν συνοριακές διαφορές» απάντησε: «Ασφαλώς και υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, όπου ωστόσο μόνο ο διάλογος, όπως συμβαίνει εξάλλου και τώρα, μπορεί να αποτελέσει τη λύση και αυτό πάντα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Σημειώνουμε, ότι η δήλωση έγινε μετά την προχτεσινή - εγκάρδια όπως ανακοινώθηκε - συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ στην Καστοριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ