Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θρέφεται από την πόλωση

Το ρόλο της «ήρεμης δύναμης» που δεν ακολουθεί τάχα το ΠΑΣΟΚ στην πόλωση και το διχασμό, αλλά θέλει ένα «καλό επίπεδο αντιπαράθεσης» για τα προβλήματα των πολιτών, υποδύεται η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να «εκθέσει» την κυβέρνηση και να αποκομίσει όποια οφέλη μπορεί εκλογικά.

Στην πραγματικότητα, η τακτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί περίφημα την ηγεσία της ΝΔ, καθώς τη βγάζει από τη δύσκολη θέση να τοποθετηθεί συγκεκριμένα πάνω στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να κρατά τις φιλολαϊκές μάσκες. Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την κυβέρνηση στον κατήφορο της πόλωσης, την ίδια στιγμή σπεύδουν να τη συντηρούν με όποιο τρόπο μπορούν. Ο εκπρόσωπος του κόμματος επανήλθε χτες για να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και να συντηρήσει τη δικομματική αντιπαράθεση «ουσίας». Διαπιστώνοντας «αμηχανία» όσον αφορά την κάλυψη του Θ. Πάγκαλου, επέμεινε στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Αράπογλου, ο οποία είχε δηλώσει ότι συνιστά θεσμική εκτροπή το αίτημα του Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές. «Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε κάθε δημοκράτη Ελληνα πολίτη η άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να καταδικάσει τις απόψεις, που εξέφρασε χτες η κα Αράπογλου», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, καλώντας τον Χρ. Πρωτόπαππα να απαντήσει αν είναι «θεσμική εκτροπή το να ζητά η Νέα Δημοκρατία εκλογές».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, εξέφρασε την άποψη που επικρατεί στη Ρηγίλλης, ότι δηλαδή οι προσωπικές επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου εξυπηρετούν εκλογικά τη ΝΔ. «Μακάρι ο κ. Πάγκαλος να συνεχίσει έτσι, ο Θεός να τον έχει καλά. Εχω την αίσθηση ότι στο τέλος θα εξελιχτεί το ισχυρό χαρτί της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Πλάνετ»). Εμφανίστηκε μάλιστα να ανησυχεί για λογαριασμό του Κ. Σημίτη, γιατί ο πρώην ΥΠΕΞ «αποδομεί τη σοβαρή του εικόνα», ενώ διαπίστωσε και «κρίση επικοινωνιακής στρατηγικής» στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ