Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Ηταν μια αποστομωτική απάντηση

Ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του από το Παρίσι στο «Ρ» τονίζει:

«Τη στιγμή που πολλά κινήματα απ' όλη την Ευρώπη έρχονται στο Παρίσι, οι φίλοι της Κούβας και πολλά αντιιμπεριαλιστικά και προοδευτικά κινήματα έδωσαν το "παρών" αλλά και το στίγμα στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών. Η μεγάλη συμμετοχή κινημάτων και κόσμου δείχνει ότι η σοσιαλιστική Κούβα πράγματι δεν είναι μόνη της, γιατί η αντίστασή της στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Οπως και οι επιτυχίες της στην επίλυση ακριβώς εκείνων των ζητημάτων που ταλανίζουν και βασανίζουν δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους στην Ευρώπη, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαϊκό κίνημα και φυσικά ενοχλούν τις αντιδραστικές δυνάμεις.

Η αντισοσιαλιστική καμπάνια, που τώρα στοχεύει στην Κούβα και μέσω της οποίας δικαιολογείται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο Ιράκ και προετοιμάζονται νέοι πόλεμοι, απορρίφθηκε από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα. Πολλά κινήματα δε θα παραλείψουν να αναφερθούν στην αλληλεγγύη τους στην Κούβα, και στις επόμενες μέρες, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Παρίσι, όπως άλλωστε έγινε ήδη.

Πήρανε μια αποστομωτική απάντηση και όσοι νόμιζαν ότι μπορούν πίσω από τα θολά συνθήματα της λεγόμενης "κοινωνικής Ευρώπης" να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ