Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα Ολυμπιακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΩΡΑΙΟ αυτό το ανέκδοτο κυβέρνησης και «Αθήνα 2004», που ανακοίνωσαν χτες τα μέτρα που θα ληφθούν από τις 2 Αυγούστου του 2004 που ξεκινά η Ολυμπιάδα. Πρόθεσή μας - λένε - είναι να μη διαταράξουμε το ρυθμό ζωής των πολιτών.

Και μόνο με όσα ανακοίνωσαν (κυκλοφοριακές παρεμβάσεις κλπ.) δε θ' αλλάξουν απλά το ρυθμό ζωής των πολιτών. Τον ...αδόξαστο θα τους αλλάξουν, κάνοντας την πόλη άνω - κάτω και προσπαθώντας να δείξουν μια Αθήνα που απλούστατα... δεν υπάρχει.

Αλλωστε, από καιρό έχουν φανεί οι προθέσεις τους για έργα βιτρίνας, ώστε αυτοί που θα έρθουν να αντικρίσουν μια πόλη παράδεισο, άσχετα με το τι θα υπάρχει στην πραγματικότητα από πίσω.

Αν συνυπολογίσουμε δε και τα μέτρα ασφάλειας, που πρόκειται να ληφθούν, τότε εύκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει πώς ακριβώς θα νιώσουν οι Αθηναίοι στην Ολυμπιάδα: Απολύτως... ανεπιθύμητοι.

Πάντως, κάτι για την περίφημη σύμβαση πρόσθετης ηλεκτροδότησης από ιδιωτικό φορέα, λόγω των υποτιθέμενων αυξημένων αναγκών για τους αγώνες, δεν ακούσαμε. Αραγε, αν δεν είχαν επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, δε θα μπορούσαν να αναλάβουν τους αγώνες;

Γιατί αν έχει και τέτοιες διαστάσεις η διοργάνωση, καλό θα ήταν να μας τις εξηγήσουν...

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙ διεργασιών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο, του οποίου η τελική κατάληξη και επικύρωση αναμένεται να γίνει αύριο από το Εκτελεστικό Γραφείο. Οπως καταλαβαίνετε, καθένας έχει να πει το λογάκι του...

Μάλλον αυτό που αρχικά θα καταλήξουν, δύσκολα θα μοιάζει με τις αρχικές (προ μηνών) διακηρύξεις τους. Και μόνον, όμως, από τις επαφές που γίνονται, καταλαβαίνει κανείς ότι το ένδυμα θα είναι κομμένο και ραμμένο στις «πράσινες» ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δε θα έχει την παραμικρή σχέση με την απλή αναλογική, το μόνο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα. Το επιχείρημα των σταθερών κυβερνήσεων παραμένει κορωνίδα στο σκεπτικό τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ