Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ» ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ... «Πλήρη κάλυψη φαίνεται ότι παρέχει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στον κ. Θ. Πάγκαλο, ενώ εκφράζει παράλληλα και την ικανοποίησή του για την οξεία αντιπαράθεση, που εγκαινίασε ο πρώην υπουργός έναντι της ΝΔ, αλλά και έναντι του προέδρου της Κ. Καραμανλή: "Θεωρώ ότι όλα πρέπει να ειπωθούν, τίποτα να μην αποκρυβεί", φέρεται να είπε χθες στους συνεργάτες του, στην κλειστή σύσκεψη του λεγόμενου "πρωινού καφέ", επιδοκιμάζοντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τις δηλώσεις Πάγκαλου περί "ανεπάγγελτου Καραμανλή"» («ΒΗΜΑ»).

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΤΩΡΑ... «Οι βολές Πάγκαλου κατά Καραμανλή ήταν το προανάκρουσμα. Σύμφωνα με το σχέδιο του κυβερνητικού και κομματικού επιτελείου θα ακολουθήσει η "αποκάλυψη" όσων η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν "φύλλο και φτερό" το πρόγραμμά της και ταυτόχρονα, θα υπενθυμίσουν τι έκανε το κόμμα αυτό όταν ήταν στην κυβέρνηση (περίοδος 1990-1993)» (Γ. Καρελιάς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ... «Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, αν και το σκηνικό που δημιουργείται έχοντας κεντρικό πρόσωπο τον Θ. Πάγκαλο ή τη λογική του Θ. Πάγκαλου, φαίνεται να εξυπηρετεί τη ΝΔ και να δημιουργεί προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. Στον πρωθυπουργό χρεώνει η ΝΔ και το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων Πάγκαλου» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΣΩΣΙΒΙΟ: «Η αλήθεια είναι πως η συρρικνωμένη, εναπομείνασα περί τον πρωθυπουργό "εκσυγχρονιστική" ηγετική ομάδα αποσκοπεί με την τακτική αυτή πρωτίστως στην επανασυσπείρωση, κατά το δυνατόν, του αποσυντεθειμένου ως τα ανώτατα κλιμάκια κομματικού μηχανισμού του ΠAΣOK. Τα αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων και αποστρατεύσεων τέως πολιτικών φίλων του κ. Σημίτη έχουν απογυμνώσει το κυβερνών κόμμα από στελέχη που ήταν απαραίτητα για να δώσει το ΠAΣOK την εκλογική μάχη με υποτυπώδεις πιθανότητες επιτυχίας, οπότε η άκομψα σκληρή, πολωτική γραμμή θεωρείται ύστατη ελπίδα επαναπροσέλκυσης κάποιων από την κομματική βάση» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ... «Το 75% των Ελλήνων ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σύνταγμα όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ακολουθούν οι Κύπριοι με ποσοστό 69%. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση "Ευρωβαρόμετρο" που πραγματοποιήθηκε στα κράτη μέλη και στις υπό ένταξη χώρες μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» (Ν. Μπέλλος -«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ