Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοιχτό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με μια ανακοίνωση που μοιράστηκε χέρι το χέρι, Ελληνες συνδικαλιστές μέλη του ΠΑΜΕ απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους που πήραν μέρος στη χτεσινή εκδήλωση στο Παρίσι, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον κουβανέζικο λαό. Το κείμενο, που ήταν γραμμένο στην αγγλική και γαλλική γλώσσα, τυπώθηκε σε δέκα χιλιάδες αντίτυπα και μοιράστηκε χτες σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Οι Βορειοαμερικανοί ιμπεριαλιστές, μ' ό,τι μέσο διαθέτουν, έχουν εξαπολύσει μια βρώμικη εκστρατεία κατά της σοσιαλιστικής Κούβας.

Οι υπονομευτικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών σε βάρος του κουβανέζικου λαού στοχεύουν στο χτύπημα της Κουβανέζικης Επανάστασης.

Με το πρόσχημα της "καταπάτησης" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες επεμβάσεις, να υπονομεύσουν το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, με απώτερο στόχο την ανατροπή της Σοσιαλιστικής εξουσίας στην Κούβα.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται μετά την αποκάλυψη από τις Αρχές της Κούβας του προβοκατόρικου σχεδίου των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ από τα μέσα και την καταδίκη των πρωταγωνιστών του.

Η απόφαση της ΕΕ για συνολική επανεξέταση των σχέσεών της με την Κούβα και την επιβολή διπλωματικών κυρώσεων, αποτελεί ωμό εκβιασμό και προκλητική επέμβαση στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας.

Η επίθεση των ιμπεριαλιστών στη σοσιαλιστική Κούβα δε θα περάσει.

Να είναι σίγουροι ότι και τώρα θα αποτύχουν κάτω από την πάλη του κουβανέζικου λαού και των λαών όλου του κόσμου.

Το ΠΑΜΕ καλεί την Εργατική Τάξη, τα Συνδικάτα:

- Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των ενεργειών του ενάντια στην Κούβα.

- Να σταθούν στο πλευρό της CTC και στους αγώνες της.

- Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον κουβανέζικο λαό που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της Επανάστασής του.

Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας σημαίνει υπεράσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σοσιαλισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Ζήτω η χώρα του Φιντέλ που αντιστέκεται στη διεθνή και παράνομη τρομοκρατία των ΗΠΑ!

Ζήτω το Νησί της Επανάστασης που διδάσκει στους λαούς περηφάνια και αξιοπρέπεια!

Ζήτω ο κουβανικός λαός!».

Επίσης μοιράστηκε από το ΠΑΜΕ σε μεγάλο αριθμό αφίσα στα αγγλικά και γαλλικά με σύνθημα «Αλληλεγγύη στην Κούβα -Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ