Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξέρετε τι είναι ο «μαθηματικός τύπος»; Αν όχι, σας πληροφορούμε, ότι είναι ο βασικός κρίκος του σημερινού συστήματος ανάδειξης των αναδόχων για τα διάφορα δημόσια έργα. Η περίπτωσή του έχει επανειλημμένως δεχτεί τις επιθέσεις της ΝΔ, η οποία τον καταγγέλλει, σαν μοχλό διαπλοκής και σπατάλης του δημόσιου χρήματος. Τις προάλλες, μάλιστα, ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο ΤΕΕ, επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του ότι στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, θα καταργήσει τον «μαθηματικό τύπο» και θα τον αντικαταστήσει με «μία συναινετική μεταρρύθμιση με ορίζοντα γενιάς που θα έχει ως βάση τις πλήρεις μελέτες που δε θα επιδέχονται αποκλίσεις και αιτιολογήσεις υπερβάσεων».

Δηλαδή, εάν αύριο γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, δε θα παίρνουν τα όποια δημόσια έργα οι μεγάλες, εγχώριες και ξένες κατασκευαστικές εταιρίες; Δε θα συνεχίσουν να σημειώνουν μεγάλα κέρδη, όπως γίνεται σήμερα και όπως γίνονταν και πριν την καθιέρωση του «μαθηματικού τύπου», για παράδειγμα, στην περίοδο 1974 - 81, που ξανακυβερνούσε τη χώρα η ΝΔ; Δε θα ξεζουμίζουν πολύμορφα τους εργαζόμενους, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, είτε είναι Ελληνες είτε και ακόμη περισσότερο είναι μετανάστες, όπως ακριβώς σημαίνει και σήμερα;

Οπως καταλαβαίνετε, τα ερωτήματα έχουν ρητορικό και μόνο χαρακτήρα. Και, βέβαια, θα συμβαίνουν όλ' αυτά και αύριο, είτε υπάρχει «μαθηματικός τύπος» είτε όχι, είτε είναι κυβέρνηση η ΝΔ είτε είναι το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ