Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπάθεια τρομοκράτησης κατά της ΚΝΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Την προσπάθεια εκφοβισμού στελεχών της ΚΝΕ καταγγέλλει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στις 4 τα ξημερώματα της 26ης Νοέμβρη, στο κέντρο της πόλης των Γιάννινων. Οταν αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά -αρχικά ήταν δύο άντρες και στη συνέχεια, αμέσως, προστέθηκαν άλλοι πέντε στην παρέα...- έξω από το Δημαρχείο και χωρίς να υπάρχει καμιά αφορμή, σταμάτησαν για έλεγχο δύο φοιτητές που πήγαιναν πεζοί στα σπίτια τους (επέστρεφαν από γλέντι για την ονομαστική γιορτή φίλων τους). Ηταν οι Σπύρος Μαρίνης, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ και Αθηνά Γκεσούλη, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων της ΚΝΕ και οι δύο μέλη του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της KNE.

Παρά το γεγονός ότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, ως στελέχη της ΚΝΕ, τους ζητήθηκε να γίνει έρευνα στα προσωπικά τους αντικείμενα. Οπως είχαν το δικαίωμα, τα στελέχη της ΚΝΕ αρνήθηκαν και για το λόγο αυτό προσήχθησαν στο τμήμα, όπου και κρατήθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι και οι δύο είναι γνωστά στελέχη της ΚΝΕ, ενώ οι εν λόγω αστυνομικοί γνώριζαν, όπως είπαν, στοιχεία της Αθηνάς Γκεσούλη και τη διεύθυνση κατοικίας του Σπύρου Μαρίνη, στον οποίο αρνήθηκαν να τον συνοδεύσουν μέχρι εκεί για να τους δείξει την αστυνομική του ταυτότητα.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ αφέθηκαν ελεύθεροι, τελικά, μετά από παρέμβαση του Θόδωρου Γουλή, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ «καταγγέλλεται στο γιαννιώτικο λαό η προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε απέναντι στα στελέχη της ΚΝΕ. Κάτι που, όπως τονίζεται, έρχεται σαν αποτέλεσμα της αυταρχικής πολιτικής και του αντιδημοκρατικού πλέγματος νόμων και μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη στήριξη της ΝΔ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, δεν είναι ξεκομμένο από τη συνολικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, απαγόρευσης του δικαιώματος στην απεργία, της γενικότερης αστυνομοκρατίας που με τόσο ζήλο προωθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις των ΗΠΑ, NATO, ΕΕ». Και προστίθεται:

«Κατά την κυβερνητική αντίληψη ο κάθε πολίτης, χωρίς καμιά αφορμή, θεωρείται ύποπτος και πρέπει να σέρνεται στα αστυνομικά τμήματα.

Από πού και πώς οι εν λόγω αστυνομικοί γνώριζαν στοιχεία των δύο στελεχών (πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας) από τη στιγμή που δεν είχαν μαζί τους τις ταυτότητες τους. Μήπως για τα στελέχη της ΚΝΕ υπάρχουν οι γνωστοί φάκελοι;

Οι αστυνομικοί, που και οι ίδιοι δοκίμασαν στις πλάτες τους τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να απειθαρχούν σε τέτοιου είδους βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Τέτοιες προσπάθειες θα πέσουν στο κενό. Καλούμε το γιαννιώτικο λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Να καταδικάσουν τέτοιου είδους προσπάθειες, να καταδικάσουν την πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, τον αυταρχισμό γυρίζοντας την πλάτη τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ