Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Προκλητικά ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ από 25 μόνον επιχειρήσεις

Νέα απίθανα άλματα σημειώνουν φέτος τα επιχειρηματικά κέρδη επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά πως η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων είναι η ατέρμονη συσσώρευση υπερκερδών στα θησαυροφυλάκια της οικονομικής ολιγαρχίας.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση καταδικάζει τους εργαζόμενους να τα βγάζουν πέρα με μισθούς και συντάξεις πείνας που εξελίσσονται με ρυθμούς που υπολείπονται ακόμα και του επίσημου πληθωρισμού, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου σύμφωνα με τους προσωρινούς ισολογισμούς των επιχειρήσεών τους, τσεπώνουν φέτος κέρδη αυξημένα κατά 40%, 50%, 60% και περισσότερο από πέρσι.

Ο «Ρ», μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Εκθεσης της Κομισιόν, που φανερώνει τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε βάρος των λαών της ΕΕ και τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας στις οποίες υποχρεώνονται να ζουν δεκάδες εκατομμύρια πολίτες, δημοσιεύει ορισμένα ελάχιστα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα επιχειρηματικά κέρδη στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά 25 τράπεζες και επιχειρήσεις καρπώθηκαν, μόνο μέσα στο πρώτο 9μηνο, κέρδη που ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ ή το 1 τρισεκατομμύριο δραχμές.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ