Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινήσεις ενόψει εκλογών

Σκληρή φραστική επίθεση εξαπέλυσε μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, εναντίον του πρώην βουλευτή του κόμματός του και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Γ. Δημαρά. Αφορμή αποτέλεσε η έντονη φημολογία για συμμετοχή του Γ. Δημαρά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο τελευταίος δε διαψεύδει, ενώ εμμένει σε προηγούμενες δηλώσεις τους, με τις οποίες επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος του ΔΗΚΚΙ στις εκλογές.

Εξάλλου, την πρόθεσή τους να κατέβουν στις ερχόμενες εκλογές δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την προηγούμενη Πέμπτη, δημοσιοποιώντας συγχρόνως τον τίτλο της Κίνησης, ο οποίος θα είναι «Αντικαπιταλιστική Συμμαχία». Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εκδήλωση στις 22 Δεκέμβρη, στο θέατρο «ΑΛΦΑ». Τη συμμετοχή της στην Κίνηση επισημοποίησε η Στ. Αλφιέρη, πρώην βουλευτίνα του ΣΥΝ, ενώ τη στήριξή τους δήλωσαν εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Ομοφυλόφιλων».

Από την πλευρά του, το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕΡΑ) πραγματοποίησε εκδήλωση - συζήτηση, στην οποία έγινε εκτενής αναφορά για την εκλογική παρέμβαση της Κίνησης στις επερχόμενες εκλογές. Την προηγούμενη Κυριακή, επίσης, στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε τη «δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα εργαστεί γι' αυτό που ονομάζεται τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή της χώρας», ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής. Η ονομασία του νέου φορέα και τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ