Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τη βγάζει καθαρή » η ΣΟΒΕΛ...

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Ροδούλα Ζήση, προσπάθησε να βγάλει «καθαρή» τη βιομηχανία ΣΟΒΕΛ, που εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία ρυπαίνει το περιβάλλον της περιοχής.

Τι κι αν - όπως αποκάλυψε, πριν λίγες μέρες, ο «Ρ» - υπάρχουν έρευνες των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, που δείχνουν ότι η ρύπανση από το εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ είναι τεράστια κι απειλεί την ανθρώπινη υγεία, καθώς περιέχει βαριά μέταλλα και τοξικά στοιχεία, όπως μόλυβδο, μαγγάνιο, κάδμιο και αρσενικό.

Τι κι αν ο αρμόδιος βοηθός νομάρχης Μαγνησίας παραδέχτηκε, δημοσίως, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να ελέγξει αν η εταιρία τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους που της έχουν τεθεί.

Ολα αυτά δε φαίνεται να τα παίρνει υπόψη της η κυρία υφυπουργός και, παρά το γεγονός ότι, και ως Βολιώτισσα, θα έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους συμπολίτες της που κινδυνεύουν από τη ρύπανση, αυτή προτιμά να ταχθεί στο πλευρό του ιδιοκτήτη της ΣΟΒΕΛ, ο οποίος δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα αντιρρυπαντικής προστασίας για να μη μειωθούν τα κέρδη του.

Αλλά στις επικείμενες εκλογές θα κριθεί και γι' αυτή την «προτίμησή» της η κυρία Ζήση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ