Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Ασλάνης

Πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

«Οπως κάθε αριστερός δημοκράτης σε αυτή τη χώρα και γενικότερα προοδευτικός πολίτης, οφείλω να απονείμω τιμή στο ΚΚΕ, που έχει γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία μέσα στο ελληνικό λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα στις ένδοξες τιμές του, όπως η εθνική αντίσταση κατά της ξένης γερμανικής κατοχής, ο εμφύλιος και η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, καθώς και οι διαχρονικοί λαϊκοί και εργατικοί αγώνες.

Ακόμα και όταν διαφωνεί κανείς με τις επιλογές αυτού του Κόμματος, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να εισχωρήσουν συνειρμοί διαπλοκής, εξωγενείς επεμβάσεις και όλα τα συμπτώματα της σύγχρονης πολιτικής παθογένειας.

Αναγνωρίζεται η καθαρότητα του ΚΚΕ ακόμα και σε περιπτώσεις που, όπως είναι φυσικό, μπορούν να υπάρχουν και άλλες απόψεις και ιδέες.

Εύχομαι στο ΚΚΕ να συνεχίσει την πορεία του προς όφελος του έθνους και του λαού μας και ας μου επιτραπεί μια προσωπική άποψη, ν' ανοίξει περισσότερο τις πύλες του στα σύγχρονα ρεύματα της Αριστεράς και σε μεμονωμένες προοδευτικές προσωπικότητες, ώστε η διαπιστωμένη προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα μας να καταστεί η πολιτική εξουσία. Εύχομαι αγώνες με επιτυχίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ