Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμασίες για νέο «πλιάτσικο» στα Βαλκάνια

Συνέδριο με τίτλο «Επενδύσεις στα Βαλκάνια: πολιτικές επιλογές και ευκαιρίες για επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» πραγματοποίησαν χτες στις Βρυξέλλες οι «Φίλοι της Ευρώπης», το Ιδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ» και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί, διπλωμάτες, οικονομικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εξετάστηκαν η παρούσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την περιοχή των Βαλκανίων και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την περιφερειακή οικονομική συνεργασία. Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν εκ μέρους του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο συνέδριο συμμετείχε επίσης η επικεφαλής του τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια», Αναστασία Καλκαβούρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που η Ελλάδα διαδραματίζει στην επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, όπως είπε, είναι η γεωγραφική εγγύτητα, το δίκτυο Ελλήνων της διασποράς που υπάρχει στα Βαλκάνια, αλλά και η ανεκτικότητα με την οποία οι Ελληνες αντιμετώπισαν τη χαοτική - όπως τη χαρακτήρισε - κατάσταση που υπήρχε στα Βαλκάνια, η οποία λειτούργησε ανασταλτικά για άλλους επενδυτές. Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επενδύσεων στα Βαλκάνια, και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Σχέδιο για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) για το οποίο δήλωσε ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά γίνονται προσπάθειες για την προώθησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ