Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΒ
Σαν ... απατημένη σύζυγος

Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε και χτες - σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού από το βαρύ κλίμα των δημοσκοπήσεων - να προσποιείται τον «εχθρό» των βιομηχάνων (!), που μάλιστα δέχεται «πυρά» από το ΣΕΒ, λόγω της «φιλολαϊκής» του πολιτικής!!!

Στον απόηχο, λοιπόν, των δηλώσεων του προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου, περί πρόωρων εκλογών, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε χτες ότι «οι θέσεις - του προέδρου του ΣΕΒ - για τα εισοδήματα των εργαζομένων, τις κοινωνικές δαπάνες, τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι ταυτισμένες με τις θέσεις της ΝΔ», σε αντίθεση προφανώς με τις θέσεις (και τις πράξεις) του κυβερνώντος κόμματος, που είναι υπέρ των ...εργαζομένων! Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απροκάλυπτη εμπλοκή του ΣΕΒ στην πολιτική αντιπαράθεση», ενώ η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Η απάντηση και στον πρόεδρο του ΣΕΒ και στη ΝΔ θα δοθεί στο τέλος της τετραετίας από τον ελληνικό λαό και θα είναι αποστομωτική»...

Ανάλογη τακτική, που μοιάζει με συμπεριφορά ...απατημένου συζύγου, επέδειξαν και μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης, που συνέχισαν και χτες τις δηλώσεις τους για την «παρέμβαση» του ΣΕΒ (Χριστοδουλάκης, Σκανδαλίδης, Χυτήρης, Τσοχατζόπουλος, κ.ά.).

Για τη δημοσκόπηση

Ταυτόχρονα, έντονος ήταν και ο απόηχος της δημοσκόπησης της MRB, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι «θα συνεχίσουμε το έργο μας, τις πρωτοβουλίες μας, τις πολιτικές μας, βέβαιοι ότι χάρη σε αυτές θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εκλογές», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ επαναπαύεται στις δάφνες των δημοσκοπήσεων».

Για τις δημοσκοπήσεις ρωτήθηκε σχετικά και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε από τη Γενεύη ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ένα χρήσιμο εργαλείο όμως το οποίο δεν καθορίζει το επίσημο αποτέλεσμα, ένα χρήσιμο εργαλείο για να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα για τις πολιτικές μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μια μάχη, και μάλιστα νικηφόρα, για τις επόμενες εκλογές»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ