Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν ξανά, αύριο, Τετάρτη

Αύριο, στις 10 το πρωί, πραγματοποιείται η Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που διοργανώνουν οι οχτώ συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται ενάντια στη συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα, στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά τους.

Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή τους «η ακρίβεια καλπάζει. Από την εφαρμογή του ευρώ πολλά αγαθά, είδη διατροφής, φάρμακα και υπηρεσίες αυξήθηκαν και μέχρι 100%. Νέες αυξήσεις έρχονται για τις γιορτές με πρόσθετες δαπάνες (για πετρέλαιο και άλλες) λόγω του χειμώνα. Μαζί με αυτά αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ - ΕΡΤ - Δημοτικά Τέλη. Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση, γιατί είναι υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς. Οι δε συμφωνίες που κάνει με σούπερ - μάρκετ, φαρμακοβιομηχανίες και άλλους, είναι για πολιτική κατανάλωση. Είναι σκέτη κοροϊδία».

Μαζί με τα καθαρά οικονομικά αιτήματα, σημειώνουν οι ομοσπονδίες, οι συνταξιούχοι αγωνίζονται γιατί χειροτερεύει η προσφερόμενη περίθαλψη από τα Ταμεία τους και το Δημόσιο. «Αγωνιζόμαστε - συνεχίζει - γιατί: η Υγεία εμπορευματοποιείται, αφού οι Ελληνες συμμετέχουν με το 45% στις δαπάνες Υγείας. Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση δέχεται απανωτά πλήγματα, αφού η κυβέρνηση πετσοκόβει την κρατική επιχορήγηση και ταυτόχρονα μειώνει τη συμμετοχή της εργοδοσίας, έτσι που τα Ταμεία μας σύντομα θα καταρρεύσουν. Γιατί δε μας δίνουν τα οικογενειακά επιδόματα, αν και υπάρχουν αποφάσεις δυο ανωτάτων δικαστηρίων».

Και καταλήγουν: «Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν αυτή τη βάρβαρη - απάνθρωπη πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση; Θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν τα πάντα, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια; Θα τους αφήσουμε να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση; Η απάντηση πρέπει να δοθεί στους δρόμους και στην κάλπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ