Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκέντρωση εργατών καθαριότητας

Αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, 17 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας. Η συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, γίνεται λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλει ο σύλλογος, σε ανακοίνωσή του: «Υπάρχουν ελλιπή μέτρα προστασίας, απουσία μόνιμου γιατρού Εργασίας και τεχνικού Ασφαλείας. Σοβαρά προβλήματα υγείας από επαγγελματικές ασθένειες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν προσβληθεί από ηπατίτιδα, αλλά υπάρχουν και σοβαρά κρούσματα καρκίνου, εγκεφαλικών και καρδιοπάθειας».

Σημειώνει ότι «η συνεχής μείωση του προσωπικού, η έλλειψη σταθμού αυτοκινήτων απορριμματοφόρων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, σε σκούπες, φορτηγά, πλυντήρια κάδων, αλλά και οι απαρχαιωμένες μορφές οδοκάθαρσης της πόλης, δημιουργούν συνθήκες ακατάλληλες για τους εργαζόμενους, προκειμένου να εκτελέσουν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, υποβαθμίζεται η ίδια η ποιότητα ζωής τους».

Ολα τα παραπάνω, όπως υπογραμμίζει ο σύλλογος, είναι αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πλήττει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Ο λαός - συνεχίζει - φορολογείται, η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για την οικονομική διαχείριση αυτών των χρημάτων, η ίδια, όμως, καταπατά τους νόμους που ψηφίζει, δεν αποδίδει στους δήμους τα "νόμιμα". Οι δήμαρχοι με τους εκπροσώπους τους (ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ) δεν τα διεκδικούν, μετακυλούν το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται στο λαό και τους εργαζόμενους, αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη, αφαιρούν δικαιώματα των εργαζομένων».

Τέλος, ο σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις δημοτικές παρατάξεις, τους μαζικούς φορείς της πόλης να αγωνιστούν από κοινού ενάντια σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και υπογραμμίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε μέσο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να επιβάλουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ