Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Την Πέμπτη έξω από τη Βουλή

Στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα κατέληξε η σύσκεψη σχολικών φυλάκων, που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η παράταξη «Δράση» Σχολικών Φυλάκων. Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται οι Δήμοι: Ν. Χαλκηδόνα, Νίκαια, Γαλάτσι, Ν. Σμύρνη, Ζεφύρι, Αγ. Ανάργυροι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Αθήνα και Χαϊδάρι. Η πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση της Επιτροπής διοργανώνεται την Πέμπτη, 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, έξω από τη Βουλή.

Η πρωτοβουλία αυτή κρίθηκε και στην προχτεσινή σύσκεψη ως επιτακτική ανάγκη, καθώς η κυβέρνηση, ενόψει και των εκλογών, επιχειρεί να κοροϊδέψει ξανά τους σχολικούς φύλακες, πιθανόν με μια απλή ανανέωση της σύμβασής τους με τους ίδιους απαράδεκτους όρους, χωρίς ένσημα. Οι σχολικοί φύλακες απαιτούν δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς η φύλαξη είναι μια πάγια και διαρκής ανάγκη. Από την άλλη, η πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου, δυστυχώς, γίνεται ουραγός της κυβερνητικής πολιτικής και δεν παίρνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Ηδη, η επιτροπή και τα μέλη, τα οποία κατ' αρχήν την απαρτίζουν, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το στήσιμο της επιτροπής και απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για την κινητοποίηση της Πέμπτης. Στόχος είναι αυτή η επιτροπή να αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους και να απαιτήσει δυναμικά ο κλάδος όσα του ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ