Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χριστουγεννιάτικος τρομολαγνικός συναγερμός

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους κατοίκους των ΗΠΑ, και ειδικά των μεγαλουπόλεων, ο νέος συναγερμός ασφαλείας που σήμαναν οι αρχές και μάλιστα αιφνιδιαστικά...

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας έδωσε το σήμα για αύξηση του βαθμού επιφυλακής στη χώρα, ανεβάζοντας το επίπεδο συναγερμού σε πορτοκαλί, δηλαδή δεύτερο κατά σειρά βαθμό ετοιμότητας. Ο αρμόδιος υπουργός Τομ Ριτζ, σύμφωνα με το CNN, προειδοποίησε για ενδεχόμενο πλήγματος «ισοδύναμου ή ακόμα και πιο καταστροφικού» από αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Μιλήσαμε την Κυριακή με περισσότερους από 125 κυβερνήτες, δημάρχους και τοπικούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Ριτζ, μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε πως έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης, όπερ εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και στα σύνορα, εξαιτίας των πολύ αυξημένων κινδύνων επιθέσεων. Επίσης όλα τα αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ μέχρι και τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης ήδη βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης»... Ο Ριτζ ζήτησε από τους συμπατριώτες του να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να ειδοποιούν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα δέματα ή οχήματα και να επανεξετάσουν τους τρόπους επικοινωνίας με τα μέλη της οικογένειάς τους για μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Κατά τον Αμερικανό υπουργό, ο λόγος του συναγερμού δεν άλλος από τις πληροφορίες... «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, η συνεχής επιθυμία της Αλ Κάιντα να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στην πατρίδα μας βρίσκεται τη στιγμή αυτή στο υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει από την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ριτζ.

Παράλληλα, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται πληροφορίες και ενδεχομένως θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς τους Αυστραλούς που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία να είναι σε εγρήγορση, συστήνοντας μάλιστα να παρακολουθούν συχνά τα δελτία ειδήσεων για να είναι ενήμεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ