Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
«Εκρηκτική» διαδήλωση

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Το Σάββατο 20 του Δεκέμβρη η Πλάσα δε Μάγιο είχε πλημμυρίσει από κόσμο. Δύο χρόνια μετά το Αργεντινάσο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μέχρι τη στιγμή που μία έκρηξη συντάραξε την πλατεία...

Είκοσι έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 από τους τραυματίες να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων και «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από την ενέργεια αυτή».

Η διαδήλωση, που αποτελούσε την κορύφωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από το Αργεντινάσο, οργανώθηκε με κοινό συντονισμό δεκάδων οργανώσεων και κομμάτων με κύριο αίτημα και σύνθημα τη συνέχιση του αγώνα του Αργεντινάσο για να «φύγουν όλοι», για μία «λαϊκή διακυβέρνηση», «για δουλιά, μισθούς, αξιοπρέπεια, λαϊκή εξουσία». Ετσι αν και επισήμως δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, οι διοργανωτές κατήγγειλαν τους κύκλους της αντίδρασης και κατέστησαν σαφές ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν τους φοβίζουν αλλά τους γεμίζουν αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ