Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μία σύλληψη και μία «γιάφκα»

ΡΩΜΗ.--

Τη σημαντικότερη «γιάφκα» των νέων «Ερυθρών Ταξιαρχιών» υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το Σάββατο σε συνοικία της Ρώμης οι ιταλικές διωκτικές αρχές. Το νέο κρησφύγετο της οργάνωσης βρέθηκε στη συνοικία Πρενεστίνα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία «DIGOS» πρόκειται για το «επιχειρησιακό κέντρο» των «Ερυθρών Ταξιαρχιών».

Στη «γιάφκα» Βρέθηκαν πάνω από 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, χειροβομβίδες, 200 πυροκροτητές, σφαίρες, πιστόλια και έντυπο υλικό. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι βρέθηκε και η προκήρυξη για τη δολοφονία του συμβούλου του υπουργείου Εργασίας Μάρκο Μπιάτζι (Μπολόνια 2002). Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες μελών της οργάνωσης, διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες, αλλά και ημερολόγια, σημειωματάρια με τα ονόματα που χρησιμοποιούν τα στελέχη στην οργάνωση και αριθμοί τηλεφώνων.

Χτες επίσης η ιταλική Αστυνομία συνέλαβε κοντά στη Ρώμη τη Ντιάνα Ελεφάρι Μελάτσι, 35 ετών ως ύποπτο μέλος των νέων «Ερυθρών Ταξιαρχιών». Η Μελάτσι, που υποτίθεται ότι είχε νοικιάσει τη «γιάφκα» στο όνομά της, συνελήφθη σε μια βίλα περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης.

Τέλος χτες το πρωί εξερράγησαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Μπολόνια κοντά στην κατοικία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Από τις εκρήξεις των δύο αυτοσχέδιων μηχανισμών που ήταν κρυμμένοι σε κάδους απορριμμάτων δεν τραυματίστηκε κανένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ