Κυριακή 18 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Μπορούμε ψηλότερους στόχους

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς, Γραμματέας της Οργάνωσης Κρήτης του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη η ανταπόκριση του κόσμου να ενισχύσει το ΚΚΕ οικονομικά να εκφραστεί και με την ψήφο του. Αυτό, σημειώνει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό «από το δικό μας ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα στον κόσμο, μπαίνοντας σε ακόμα περισσότερα σπίτια, και εργασιακούς χώρους, συζητώντας με περισσότερους εργάτες και τμήματα του ελληνικού λαού. Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ πρέπει να εκφραστεί και στις 7 Μάρτη».

«Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο - συνεχίζει - έχουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους σ' αυτό. Να χαιρετίσουμε τα πρωτοπόρα μέλη του Κόμματος, τους οπαδούς και φίλους που δούλεψαν ακούραστα και συνέβαλαν στην υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης».

Η Κομματική Οργάνωση της Κρήτης, υπενθυμίζει, είχε πολλά χρόνια να καλύψει τους στόχους της στην Οικονομική Εξόρμηση. Για το λόγο αυτό «το πιο σημαντικό για μας δεν είναι η υπερκάλυψη του στόχου, αλλά το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην Οργάνωση για τις δυνατότητές της. Ολες οι προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις συνοδεύονταν με μια γκρίνια που ξεκινούσε από τα στελέχη ότι "τα πλάνα είναι μεγάλα", "δεν μπορούμε", "ο κόσμος δεν έχει", "δε δίνει", δηλαδή μια "αντικειμενοποίηση" των δυσκολιών ένα άσχημο ψυχολογικό κλίμα».

«Οταν προετοιμάζαμε αυτή την Εξόρμηση, μας απασχόλησαν πάρα πολύ αυτές οι πλευρές. Από τις πρώτες μέρες φροντίσαμε να συμπληρώσουμε τα αναγκαία μέτρα οργάνωσης και ελέγχου, με αλλαγή κλίματος από τα πάνω. Να μπούμε τα στελέχη μπροστά, να αναδείχνουμε τα πρωτοπόρα δείγματα δουλιάς, τη βοήθεια στους συντρόφους που δυσκολεύονται ή ντρέπονται να ζητήσουν χρήματα, την ανταλλαγή πείρας.

Σε αυτή την προσπάθεια ανταποκρίθηκαν τα περισσότερα στελέχη και βοήθησαν να φτιαχτεί κλίμα αισιοδοξίας μέσα στην Οργάνωση. Το γεγονός ότι την πρώτη μέρα πήγαμε καλά και την τρίτη βδομάδα περάσαμε μπροστά πανελλαδικά, έδωσε άλλον αέρα στην Οργάνωση. Καλλιεργήσαμε το στοιχείο της άμιλλας και διαμορφώθηκε άλλη ψυχολογία, έγιναν πιο πολλοί οι σύντροφοι που ένιωθαν την ανάγκη να απευθυνθούν στον κόσμο, σε φίλους σε απλούς εργαζόμενους. Εβλεπαν ότι υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο και το πρόβλημα που δεν πιάναμε τα πλάνα δεν ήταν αντικειμενικό.

Βέβαια, δεν έλειψαν και εκείνα τα στελέχη που δεν μπήκαν σε αυτό το κλίμα, υποτίμησαν την αξία που έχει η άμιλλα, η επιμονή στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων. Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα. Οι ΚΟΒ που καθοδηγούσαν έμειναν πίσω, αρκετοί σύντροφοι δεν πήραν μέρος στην εξόρμηση και έδωσαν μόνο τη συνδρομή τους».

Σχετικά με το τι άλλα συμπεράσματα έβγαλε η Οικονομική Εξόρμηση, μας λέει: «Υποτιμήσαμε τις δυνατότητες της Οργάνωσης και πέσαμε έξω στον καθορισμό του ύψους του πλάνου. Ο πήχης έπρεπε να μπει πιο ψηλά. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να έδωσε χρήματα στο Κόμμα και να μην έδειχνε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη του σε αυτό. Ολες οι πολιτικές συζητήσεις που γίνονταν με τον κόσμο αυτό έβγαζαν. Ενίσχυαν το Κόμμα γιατί θεωρούν το ρόλο του αναντικατάστατο στην ελληνική κοινωνία. Αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον και για αξιοποίηση στην εκλογική μάχη.

Το άνοιγμα που κάναμε και η αξιοποίηση των οπαδών ήταν παραπάνω από άλλες φορές αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μεγάλο. Ομως, η δουλιά συνδυάστηκε με την εκλογική και βοήθησε να έρθουν πιο πολλές δυνάμεις στη δράση για την προώθηση και των εκλογικών στόχων. Σήμερα, δίπλα σε κάθε οργάνωση έχει διαμορφωθεί ένας πυρήνας οπαδών και φίλων που συμμετέχει σε εκλογικές επιτροπές, οργανώνει συσκέψεις, διακινεί το "Ριζοσπάστη", προπαγανδίζει τις θέσεις του Κόμματος.

Τέλος, δεν προσέξαμε ότι η ΚΝΕ στην περιοχή, είχε μείνει πολύ πίσω στο δικό της στόχο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος που δεν μπορούσε να αναπληρωθεί για την κάλυψη των στόχων της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο 107,73% η τελική κάλυψη του πλάνου (2011-01-27 00:00:00.0)
Αισιοδοξία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (2010-01-30 00:00:00.0)
Αποφασιστικά για την υπερκάλυψη των πλάνων (2007-12-09 00:00:00.0)
Με επιμονή και υψηλό αίσθημα ευθύνης (2001-11-08 00:00:00.0)
Αποδέχεται την πρόσκληση άμιλλας (1997-12-19 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρο άνοιγμα με το κουπόνι της Εξόρμησης (1997-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ