Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Σε τρεις ενότητες βασικών προβλημάτων κρίνονται όλα τα κόμματα που επαγγέλλονται την αλλαγή, την ανανέωση. Στα ζητήματα της εργατικής νομοθεσίας, που διαμορφώνει ένα βάρβαρο πλαίσιο, στα ζητήματα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και στα ζητήματα της δημοκρατίας, που το νέο αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο ήρθε να προωθήσει ακόμα περισσότερο την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τις τρεις αυτές ενότητες παρουσίασε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, τονίζοντας ότι «η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, με το απαραίτητο προεκλογικό μακιγιάζ, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ένα πράγμα δείχνει καθαρά και απερίφραστα: Οτι ο δικομματισμός δε φοβάται τόσο τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όσο τη λαϊκή ψήφο εναντίον του».

Παράλληλα με την κριτική του στα άλλα κόμματα το ΚΚΕ, σημείωσε, διαθέτει ένα πρόγραμμα αντίστασης και αντεπίθεσης που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αποσπούν κατακτήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική αλλαγή που πρέπει να έρθει στο επίπεδο της εξουσίας. Παλεύουμε, σημείωσε, η Αλέκα Παπαρήγα και για τα δυο μαζί.

«Η αντεπίθεση ανοίγει και το δρόμο της προοπτικής. Στις 8 του Μάρτη όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα και ταυτόχρονα θα έχουμε νέους βραχνάδες μπροστά μας. Αν θέλουμε ο λαός, το λαϊκό κίνημα, να είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αντιδράσει σ' αυτά τα μέτρα, πρέπει τα δύο κόμματα να έχουν μαζικές απώλειες αντί για κέρδη που προσδοκούν. Να είναι αδύνατη και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ