Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Ορισμένοι, θέτουν το ερώτημα: Γιατί να ψηφίσουμε το ΚΚΕ; Μήπως πρόκειται να γίνει κυβέρνηση στις εκλογές;

ΤΟ ΚΚΕ, ΔΕ ΘΕΩΡΕΙ ότι η σημερινή πραγματικότητα θ' αλλάξει σε όφελος του λαού με εκλογικές αναμετρήσεις, όπου κάθε αναμέτρηση θα αυξάνει το ποσοστό του ώσπου να κερδίσει εκλογικά την πλειοψηφία.

Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και όλων των στηριγμάτων της, θα είναι αποτέλεσμα σκληρών και μεγάλων ταξικών αγώνων, πολιτικών αγώνων του μετώπου των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, που θα βαδίσουν στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, Πρόκειται για πάλη πολύμορφη, για πολλές μάχες. Μέσα σ' αυτές τις μάχες είναι και οι εκλογικές αναμετρήσεις. Τις οποίες ο λαός πρέπει να αξιοποιεί σε όφελός του, για να δυναμώνει τη δική του δράση, για να παρεμβαίνει ολοένα και πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Πρέπει λοιπόν να κατευθύνει την ψήφο του έτσι που να αποδυναμώνονται πολιτικά τα κόμματα που υπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, εφαρμόζοντας αντιλαϊκή πολιτική. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ η επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ ενισχύεται η δύναμη των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, θα σημάνει από την επομένη των εκλογών δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων ακόμη πιο αποφασιστικών αγώνων που θα βάζουν μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, θα ενισχύουν τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Θα σημάνει ενίσχυση του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των αγώνων των φτωχών αγροτών, των ΕΒΕ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, της κοινής τους δράσης ενάντια στο νέο κύμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Θα σημάνει πιο δυνατή η φωνή των λαϊκών στρωμάτων μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΚΚΕ Θα χτυπηθεί η λογική, του «δε γίνεται τίποτα»! Αν δε φύγουν λαϊκές δυνάμεις από το δικομματισμό, τότε θα επιβάλλεται ακόμη χειρότερη πολιτική σε βάρος τους με την έγκρισή τους. Οσο συνεχίζουν τα κόμματά της πλουτοκρατίας να ενισχύονται με τη λαϊκή ψήφο, τόσο θα εφαρμόζεται πολιτική προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Πρέπει να τσακιστεί ώσπου να ανατραπεί, η πολιτική που ενισχύει αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους για να γίνει αυτός ο πλούτος λαϊκή ιδιοκτησία. Και σ' αυτές τις εκλογές η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ένα μεγάλο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, που θα φέρει πιο κοντά το δικό του αύριο.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ θα κάνει αυτό το βήμα που πρέπει, τόσο λιγότερες θα γίνονται και οι δυσκολίες για να ανατραπεί η σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα. Που δεν μπορεί να αλλάξει με πολιτικές διαχείρισης. Το ΚΚΕ αρνείται αυτήν την πραγματικότητα, που φέρνει φτώχεια, ανεργία, ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων στρωμάτων, ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, πολέμους, ανασφάλεια για το αύριο. Το ΚΚΕ είπε στο λαό την αλήθεια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα δεινά που φέρνει στο λαό αυτή η συμμετοχή όπως και στο ΝΑΤΟ. Και η ζωή το δικαίωσε.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ θα σημάνει επίσης και ενίσχυση των διεργασιών και των δυνάμεων, που θα συναποφασίσουν να χτίσουν το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ