Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί φωνητικών πυλών

Την επέκταση του συστήματος «Ιασις» - μετά από πιλοτική εφαρμογή σε παιδιατρικό νοσοκομείο - στα οχτώ νοσοκομεία του Γ` Περιφερειακού Συστήματος Υγείας, ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής. Το σύστημα αυτό, κατά τον υπουργό, παρέχει τη δυνατότητα στον ασθενή με ένα απλό τηλεφώνημα, οπουδήποτε και αν βρίσκεται και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να κλείσει ραντεβού με γιατρό ή να πραγματοποιήσει κάποια εργαστηριακή εξέταση, στα νοσοκομεία που συμμετέχουν σ' αυτό μέσω της φωνητικής πύλης 1535.

Η διαφορά του νέου συστήματος με το 184 του ΙΚΑ βρίσκεται στο γεγονός ότι στην έκκληση δεν απαντά άνθρωπος, αλλά το ίδιο το μηχάνημα, καθώς καταφέρνει να «αναγνωρίσει» τη φωνή του αιτούντος το ραντεβού. Η παραπομπή σε υπάλληλο γίνεται, όταν το μηχάνημα δεν μπορεί «να αναγνωρίσει και να συνεννοηθεί» με τον άρρωστο.

Και, βέβαια, το νέο σύστημα δε διασφαλίζει την εξάλειψη της λίστας και της αναμονής. Διασφαλίζει, όμως, από ένα πράγμα: Να αποφύγει ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το όποιο μελλοντικό ρεζίλι, κλείνοντας ραντεβού ασθενών, όπως έγινε προσφάτως με το φιάσκο του Κ. Σημίτη στο 184 στην Καλλιθέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ