Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΟΧΗ «ΒΟΜΒΩΝ»...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ... «Ο Γ. Παπανδρέου - για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ - και ο Κ. Καραμανλής - για τη ΝΔ - βρέθηκαν χθες το βράδυ απέναντι στο "άλλο μισό του ουρανού". Οι προεκλογικές ανάγκες έφεραν τους μονομάχους της 7ης Μαρτίου απέναντι σε ακροατήρια γυναικών - μελών και φίλων των κομμάτων τους. Ο κ. Παπανδρέου, πάντα στη γραμμή του διαλόγου, συζήτησε στην Καλλιθέα με τις γυναίκες που κατέθεσαν "ενώπιοι ενωπίω" τις ιδέες, τις αγωνίες και τις προτάσεις τους και εξήγγειλε σειρά μέτρων. Ο κ. Καραμανλής έκοψε την πίτα των γυναικών της ΝΔ και υπεσχέθη ότι για τα προνόμια της πολύτεκνης οικογένειας θα αρκούν πλέον τα τρία (αντί των τεσσάρων) παιδιά» («ΒΗΜΑ»).

ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ... «"Πύρινη" υποδοχή επεφύλαξαν χτες οι γυναίκες σε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή στην Καλλιθέα και στην κοπή της πίτας της ΝΔ. Ανακοίνωσαν μέτρα, μερικά σχεδόν ταυτόσημα, με κορωνίδα τον θεσμό του Συνηγόρου Ισότητας» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ... «Νέα βόμβα για σαρωτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό και ιδίως στο εξεταστικό σύστημα αναμένεται τις επόμενες ημέρες από τον Γ. Παπανδρέου. Στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων που επεξεργάζεται το επιτελείο του κ. Παπανδρέου, υπάρχουν προτάσεις που φθάνουν ακόμη και στην κατάργηση των Πανελληνίων» («ΝΕΑ»).

...ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: «Ριζικές αλλαγές στο σύστημα της πρόσβασης στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάζει το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου. Θα επισημοποιηθούν με την εξαγγελία του προγράμματος» («ΕΘΝΟΣ»).

ΦΟΒΟΙ... «Προκαλεί δε ο κ. Παπανδρέου με τη στάση του και την άλλη πλευρά. Αναγκάζει ή καλύτερα προτρέπει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλή να κινηθεί αναλόγως, να εισέλθει και αυτός στο γήπεδο του λαϊκισμού, κάτι που επιμελώς έχει αποφύγει έως τώρα, επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι η επόμενη μέρα θα είναι σύνθετη και θα απαιτήσει προσπάθεια μεγάλη, πολύ πέρα από τα κρατούντα κατά την προεκλογική περίοδο σχήματα της επικοινωνίας και της δημαγωγίας. Οφείλει κατόπιν αυτών ο κ. Παπανδρέου να αποφύγει την εκτροπή του εκλογικού αγώνα στις ατραπούς του λαϊκισμού. Θα προσφέρει κάκιστη υπηρεσία αν κινηθεί στη λογική των εύκολων και δημαγωγικών επαγγελιών» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ