Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τώρα ΚΚΕ, μετά θα είναι αργά

Στην Καλλιθέα, όπου χτες πραγματοποίησε περιοδεία η Αλέκα Παπαρήγα, ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Αν και τούτη τη φορά τα λαϊκά στρώματα δεν αποφασίσουν να ξεκολλήσουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι σα να χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου. Ηδη έρχονται πακέτα αντιλαϊκών μέτρων με τα οποία θα ολοκληρώσουν την ανατροπή των κατακτήσεων (επιλογές από ΕΕ, ανάγκες των βιομηχάνων - εφοπλιστών για ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη). Περνάμε σε μια κρίσιμη δεκαετία. Δεν είναι δυνατό να θέλεις να λυθούν τα προβλήματά σου και να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να κάνουν την έκπληξη. Και η έκπληξη θα είναι να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά του ΚΚΕ. Γιατί σήμερα για να δώσεις τη μάχη χρειάζεται αντεπίθεση. Χρειάζεται να ηττηθεί η στρατηγική των δύο κομμάτων.

Η μάχη κατά του δικομματισμού είναι και πολιτική και ιδεολογική. Δεν μπορείς να δέχεσαι ως μονόδρομο την απελευθέρωση της αγοράς, δεν κάνεις έτσι κακό στο δικομματισμό. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευνοούνται από αυτό. Το ΚΚΕ δεν έβαλε νερό στο κρασί του κι αυτό είναι η βάση για τη διαμόρφωση συμμαχίας η οποία θα επιβάλλει ρήγματα στην πορεία στο συσχετισμό δύναμης. Για μας είναι κύριο, συμμαχία και λαϊκό κίνημα να πηγαίνουν μαζί.

Πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Πάμε για σχολεία φαστφουντάδικα, πάμε για σχολεία της Κόκα - Κόλα, σχολεία που θα βαθύνουν τις ταξικές διαφορές. Αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου. Οπως επίσης κριτήριο ψήφου είναι και το γεγονός ότι στη χτεσινή του συνάντηση με το Γραμματέα του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός δέχτηκε να αναλάβει το ΝΑΤΟ τη φύλαξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δηλαδή νομιμοποιούν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση τώρα. Να εκφραστεί και στην κάλπη. Μετά θα είναι αργά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ