Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Τι σημαίνει η άποψη ότι όλα αλλάζουν, μπαίνουμε σε νέα εποχή, γι' αυτό πρέπει να αλλάξει και το λαϊκό κίνημα;

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ πιο επιζήμιες αντιλήψεις, διαβρωτικές, καιροσκοπικές, τυχοδιωκτικές, από αυτές που λένε ότι «όλα άλλαξαν, πρέπει να αλλάξει και το ΚΚΕ, το κίνημα κλπ.». Αυτή η λογική η οποία διανθίζεται επίσης με απόψεις περί «νέας εποχής», προσπαθεί να περάσει στις λαϊκές συνειδήσεις την άποψη της προσαρμογής τους στα δεδομένα που διαμορφώνουν οι πολιτικές της άρχουσας τάξης που επεξεργάζονται και εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι πολιτικές που αναγκάζουν τα λαϊκά στρώματα να στενάζουν κάτω από το βάρος των προβλημάτων της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των ταξικών φραγμών στη μόρφωση και της διάλυσης του ενιαίου συστήματος εκπαίδευσης, της έλλειψης δημόσιας δωρεάν υγείας - πρόνοιας, της μερικής απασχόλησης, των πολέμων και της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, της περιστολής των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ο Γ.Παπανδρέου που προβάλλει την άποψη περί «ανατροπών» για να προσαρμοστεί η κοινωνία στη «νέα εποχή», προσπαθεί να καλλιεργήσει την ψυχολογία στο λαό, ότι πράγματι αυτή η δύστυχη ζωή που του ετοιμάζουν είναι μονόδρομος γι' αυτόν. Οτι είναι υποχρεωτική η συνύπαρξη επιχειρηματιών και εργαζομένων και ότι η πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματιών θα λύσει και λαϊκά προβλήματα. Είναι προοπτική εφιαλτική.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπάρχουν αλλαγές, προς το καλύτερο για τα κέρδη και την πλουτοκρατία, προς το χειρότερο για τις λαϊκές δυνάμεις. Ο καπιταλισμός αλλάζει αλλά όχι προς μια νέα κοινωνία χωρίς ανισότητες αλλά προς την αντιδραστική κατεύθυνση που μεγαλώνει τις ανισότητες και υποτάσσει το λαό στη λαίλαπα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Και το ΚΚΕ μιλά για αλλαγή, αλλά αλλαγή τέτοια που ο λαός θα έρθει στην εξουσία.

Ο ΛΑΟΣ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα αυτής της επικίνδυνης προπαγάνδας των αστικών κομμάτων. Αλλά να συσπειρωθεί στην πολιτική του ΚΚΕ. Να ενισχύσει και εκλογικά την πολιτική του ΚΚΕ. Να κάνει αυτό το βήμα και να συμβάλλει στη μεγάλη δική του συμμαχία που θα ακολουθεί τη ρότα σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Σ' αυτό τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει, ίσα - ίσα να το διατηρήσει και να το ενισχύσει. Δεν πρέπει να αλλάξουν οι βασικές αρχές της ταξικής πάλης, της ασυμφιλίωτης αντίθεσης με το μεγάλο κεφάλαιο.

Η άποψη που λέει ότι «το κίνημα πρέπει να αλλάξει και πρέπει να θεωρήσει πραγματικότητα την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πραγματικότητα ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων», είναι γραμμή ενσωμάτωσης.

Η ΜΕΓΑΛΗ κοινωνικοπολιτική συμμαχία δε θεωρεί δεδομένες τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, το ξεπούλημα της γης, την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των «κοινωνικών υπηρεσιών». Ισα - ίσα για να μπορούμε να μιλάμε για μέτρα αλλαγής σε όφελος του λαού, πρέπει τα μέσα που παράγουν τον πλούτο να γίνουν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Είναι στόχος προοπτικής, αλλά αν δεν ξέρεις πού θέλεις να φτάσεις, δεν μπορείς να αντιπαλέψεις και το σήμερα.

ΤΟ ΚΚΕ δίνει αυτή την εκλογική μάχη, και θα συνεχίσει και στις 8 του Μάρτη, στην ίδια ρότα. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί με βάση τα συμφέροντά του να ενισχύσει το ΚΚΕ για να βρεθεί σε καλύτερη θέση από τις 8 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ