Κυριακή 4 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι Τζιόλας, τι Γιακουμάτος...

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ να επεκταθεί το δικαίωμα αποζημίωσης σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους σε βιομηχανίες επεξεργασίας φρούτων, οι οποίοι έχασαν τα μεροκάματά τους, επειδή δε λειτούργησαν κανονικά οι επιχειρήσεις, λόγω των ολοκληρωτικών καταστροφών που προκάλεσε στα δέντρα ο παγετός της περσινής ανοιξης.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει όρους και προϋποθέσεις που απέκλειαν από την αποζημίωση τους 11.000 από τους 15.000 που είναι, συνολικά, οι εποχικοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Κοζάνης, Πέλλας και Φλώρινας.

Ο νέος υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γερ. Γιακουμάτος - ακολουθώντας την τακτική του προκατόχου του Λ. Τζιόλα - επικαλέστηκε διάφορες φτηνές δικαιολογίες και αρνήθηκε ν' αποδεχτεί το σχετικό αίτημα που μετέφερε, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η νέα κυβέρνηση, η οποία ως αντιπολίτευση κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση και γι' αυτό το θέμα, ακολουθεί τα χνάρια της παλιάς, στερώντας από χιλιάδες εργαζόμενους μια οικονομική βοήθεια που τη δικαιούνται και την έχουν μεγάλη ανάγκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ