Κυριακή 4 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλλιεργούν το χαφιεδισμό

Οι μέθοδοι αυτές είναι παλιές, παμπάλαιες. Πάντα τις μεταχειρίζονταν οι κάθε φορά ισχυροί, ώστε να χειραγωγούν τους αδύνατους. Και, βέβαια, στη διάρκεια των αιώνων έχουν εξελιχθεί και εξελίσσονται συνέχεια. Μιλάμε, για τις μεθόδους, οι οποίες ονομάζονται συνήθως «διαίρει και βασίλευε» η μια και «καρότο και μαστίγιο» η άλλη.

Αφορμή, για τις σκέψεις αυτές, μας έδωσε ένα ρεπορτάζ στο τελευταίο τεύχος του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», το οποίο αναφέρεται στη γνωστή επιχείρηση «Κραφτ Φουντς Ελλάς», θυγατρική της αντίστοιχης πολυεθνικής. «Οι εργαζόμενοι είναι περήφανοι για τα προϊόντα, την ισχύ της εταιρίας, την κοινωνική της ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει», σημειώνει το ρεπορτάζ και αναφέρεται αναλυτικά στα χρηματικά βραβεία και δώρα, που κάνει η επιχείρηση στους «καλούς υπαλλήλους» κλπ. Ανάμεσα σ' αυτά, όμως, αναφέρει και το εξής: «Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο τηλεφωνική γραμμή, 365 ημέρες το χρόνο, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί ανώνυμα να καταγγείλει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Το σημειώνουμε, γιατί -όπως καταλαβαίνει ο καθένας- ο... εμπλουτισμός των προαναφερομένων μεθόδων με την επίσημη καλλιέργεια και προώθηση του χαφιεδισμού, υπερβαίνει κατά πολύ τα μέχρι σήμερα γνωστά όρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ