Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΝΙΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ
Ολυμπιακές κυβερνητικές αυθαιρεσίες

Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας, για την απαγόρευση των αδειών στη διάρκεια των αγώνων, δε συνιστά δεσμευτική διάταξη διότι δεν είναι απόφαση σ' εκτέλεση εξουσιοδοτικής διάταξης νόμου, τονίζει η Ομοσπονδία

Την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας απ' την κυβέρνηση για να καλύψει τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων, με την απαγόρευση των αδειών των εργαζομένων στην Ολυμπιάδα, αποκαλύπτει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ επισημαίνει: «Με το υπ' αριθμ. Υ10γ/Γ.Π./6.2004 έγγραφο του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνη, ο κ. Υπουργός εφιστά την προσοχή "στη χορήγηση των κανονικών αδειών των εργαζομένων α) στα Ολυμπιακά Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και τα Κέντρα Υγείας, β) στα νοσοκομεία επίσης του Λεκανοπεδίου Αττικής, που δεν ανήκουν στην προκείμενη περίπτωση...". Ορίζει επίσης ότι "στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα είναι σε ετοιμότητα καθημερινά και σε 24ωρη βάση μια τουλάχιστον ομάδα για αντιμετώπιση καρδιοχειρουργικών περιστατικών και υποστήριξης λειτουργίας της...". Ορίζεται, τέλος, ότι για την ολυμπιακή και παραολυμπιακή περίοδο δε χορηγείται καμία άδεια στους εργαζόμενους σε αυτό».

Σε σχέση με τις υποδείξεις του υπουργού, η ΟΣΝΙΕ επισημαίνει τα εξής:

  • Το έγγραφο αυτό δε συνιστά δεσμευτική διάταξη διότι δεν είναι απόφαση σ' εκτέλεση εξουσιοδοτικής διάταξης νόμου και πολύ περισσότερο δεν είναι διάταξη νόμου.
  • Δεν μπορεί να παράξει νομικά αποτελέσματα, και ως εκ τούτου εξακολουθούν να ισχύουν οι οικείες διατάξεις περί εφημεριών και αδειών, τις οποίες δεν μπορεί να τροποποιήσει και πολύ περισσότερο να καταργήσει.
  • Αναφέρεται και στο Ω.Κ.Κ. το οποίο δεν είναι ΝΠΔΔ και δεν είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι' αυτό δεν μπορεί να το αφορά, πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για νομική διάταξη και μάλιστα δεσμευτική.
  • Η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 του ΑΝ 539/1945 εξακολουθεί να ισχύει και σύμφωνα με αυτή ισχύουν τα παρακάτω:

1. Η χρονική περίοδος χορήγησης της άδειας κανονίζεται μεταξύ εργοδότη και μισθωτού.

2. Ο εργοδότης υποχρεώνεται να χορηγήσει στον εργαζόμενο άδεια, το πολύ εντός διμήνου από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

3. Το μισό τουλάχιστον της άδειας πρέπει να χορηγείται στο διάστημα από 1/5 έως 30/9 του έτους.

«Τι έχει να μας πει ο αρμόδιος Υπουργός γι' αυτό, εκτός του ότι βέβαια δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και έχει γράψει στα "παλαιότερα των υποδημάτων του" την εργατική νομοθεσία της χώρας», σημειώνει η ΟΣΝΙΕ και επισημαίνει: «Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οι ηγεσίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων "ποιούν την νήσσαν" ή παζαρεύουν κάποιο... επιδοματάκι. Δηλαδή εάν τους το δώσουν τότε όλα θα είναι... μέλι - γάλα;».

Η ΟΣΝΙΕ καλεί τα εργασιακά Σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους ξεχωριστά να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας:

- Καμία αναστολή των καλοκαιρινών αδειών.

- Προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού, εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μέσα από τις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

- Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ