Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η πανελλαδική στάση εργασίας

Οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας και οργανώνουν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, ώρα 11.30 π.μ., και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας

Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και με αιτήματα: Αύξηση του κονδυλίου για τις πρόσθετες αμοιβές (αργίες, νύχτες, υπερωρίες) και άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, καταβολή Ολυμπιακής αποζημίωσης, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και να μην περισταλούν οι άδειες και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η όλη κινητοποίηση επικεντρώνεται στην καταβολή της Ολυμπιακής αποζημίωσης και τα άλλα αιτήματα προστίθενται για συγκάλυψη της συμβιβασμένης επιλογής. Ετσι, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μην περισταλούν οι άδειες και τα εργασιακά δικαιώματα, η μορφή της διαμαρτυρίας που επέλεξε είναι η παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων - και όχι και των ίδιων των εργαζομένων - στα υπουργεία Υγείας και Μακεδονίας - Θράκης.

Οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, ώρα 11.30 π.μ., και στη συνέχεια σε πορεία προς το υπουργείο υγείας. Επίσης, σε προκήρυξή τους προς τους εργαζόμενους, τονίζουν: «Κάντε την 4ωρη στάση εργασίας όπλο στα χέρια σας. Στείλτε μήνυμα και στην κυβέρνηση και στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συγκροτήστε παντού επιτροπές αγώνα, που θα δώσουν προοπτική και συνέχεια. Καμιά θυσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών».

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, διεκδικώντας ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ειδική αποζημίωση για το διάστημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται χωρίς ρεπό, τις αργίες και χωρίς άδειες, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο.

ΕΙΝΑΠ: Στάση εργασίας την Παρασκευή

Εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.) αποφάσισε για την ερχόμενη Παρασκευή, 25/6, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που απορρίπτει το σχέδιο υγειονομικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Υγείας και προτάσσει μισθολογικά αιτήματα και τη λεγόμενη Ολυμπιακή αποζημίωση, επαρκή κονδύλια εφημεριών, ολοκλήρωση των έργων στα νοσοκομεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ