Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΜΕ
Καμιά επανάπαυση

Πλατιά συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης του καλοκαιριού

Η ανάπτυξη της δράσης του ταξικού αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να αποκρούσει τη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, τέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης τεσσάρων Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ (Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου) στην Πάτρα.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος, αφού αναγνώρισε τις δυσκολίες του καλοκαιριού, αλλά και την ανάγκη για μιαν ανάσα ανάπαυσης, επισήμανε, ταυτόχρονα, πως η δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη χώρα, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό και μετρίαση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Στην παρουσίασή του για τα καθήκοντα που πρέπει να αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΜΕ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ (λαχειοφόρος αγορά) αποτελεί μια σημαντική πτυχή της δράσης μας, που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας με μεγαλύτερη επάρκεια».

Και ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την καθημερινή δράση του ΠΑΜΕ, που απαιτεί στοιχειώδη οικονομική ευχέρεια και ιδιαίτερα την προσφορά του στη Διεθνιστική Αλληλεγγύη. Συγκεκριμένα, σημείωσε για το προσεχές διάστημα τη φιλοξενία 54 αθλητών της Παραολυμπιακής ομάδας της Κούβας, ενόψει της Παραολυμπιάδας στην Αθήνα, καθώς και τη φιλοξενία 15 ορφανών παιδιών από την Παλαιστίνη.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στα σωματεία, τόσο από άποψη συσχετισμών δύναμης, όσο και από τη μαζικότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τη λειτουργία τους με έναν πιο ζωντανό, πιο ορμητικό, πιο τολμηρό τρόπο. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «απαιτείται η προσπάθεια συμμετοχής του ΠΑΜΕ σε όλες τις αρχαιρεσίες των σωματείων, ώστε η παρουσία μας να παίρνει σιγά - σιγά σάρκα και οστά σε όλους τους χώρους δουλιάς».

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τους νομούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία από τη δράση του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κλιμάκωσης των προσπαθειών για να διευρυνθεί η επιρροή και το κύρος του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους.

Ανάλογη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, θα γίνει αύριο, Πέμπτη 24 Ιούνη στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., στο Φιλοτεχνικό Ομιλο με τη συμμετοχή των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ σε Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Σύσκεψη διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσαλονίκης η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για να σχεδιάσει τον προγραμματισμό δράσης του για τους επόμενους μήνες, καθώς και την οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «σε μια περίοδο που κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποιες στιγμές ξεκούρασης από τη βάρβαρη καθημερινότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη ολομέτωπη αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση, που προωθεί το μέτωπο της βαρβαρότητας (κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία - ΠΑΣΟΚ και οι κάθε λογής ευρωλάτρες). Ο "τρομονόμος Νο 2" της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται να συμπληρώσει το τερατούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως στις αποφάσεις της ΕΕ της "τρομοκρατικής" υστερίας των ΗΠΑ, βάζει στο στόχαστρο λαϊκές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο όνομα αντιμετώπισης δήθεν της τρομοκρατίας. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση ένα δρόμο έχουμε: Της ταξικής συσπείρωσης και του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ