Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «ΝΤΕΝΙΣΟΝ»
Ακυρες οι απολύσεις

Δικαστική απόφαση δικαίωσε τους εκατοντάδες απολυμένους και διέταξε επαναπρόσληψή τους

Ακυρες κρίθηκαν οι απολύσεις που πραγματοποίησε η καναδική πολυεθνική «ΝΤΕΝΙΣΟΝ» στις εγκαταστάσεις πετρελαίων της Καβάλας, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικαιώνοντας τους περισσότερους εργαζόμενους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Ετσι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση και οι πρώην υπουργοί Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και Ευαγγ. Βενιζέλος έβλεπαν μια απόλυτα νόμιμη συμπεριφορά της καναδικής πολυεθνικής, το δικαστήριο στηλιτεύει την «ανεπίτρεπτη κατάχρηση δικαιώματος» που διέπραξε η εταιρία.

«Το δικαίωμα της "ΝΤΕΝΙΣΟΝ" για διακοπή των εργασιών της, κατ' επίκληση του δικαιώματος καταγγελίας της σύμβασης, υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη, καθώς και το κοινωνικό και οικονομικό σκοπό του δικαιώματός της. Επιπροσθέτως δεν τήρησε την αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με την οποία όφειλε, αντί να προβεί στο επαχθές μέτρο της διακοπής των εργασιών της και της καταγγελίας των συμβάσεων, να συνεχίσει τη λειτουργία έστω με χαμηλή παραγωγή, αλλά με μειωμένο λειτουργικό κόστος», αναφέρει η απόφαση.

Συμπερασματικά, η ελληνική Δικαιοσύνη κρίνει ότι η «ΝΤΕΝΙΣΟΝ» δεν είχε δικαίωμα να διακόψει την παραγωγή και να προχωρήσει στις εκατοντάδες απολύσεις που έκανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ