Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Στον αγώνα για τη σύμβαση

Ξεκίνησαν με 24ωρη απεργία χτες και συνεχίζουν στις 25 Απρίλη, ενώ απαιτούν και 35ωρο - 7ωρο με αύξηση αποδοχών

Στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα βαδίζουν οι εργαζόμενοι στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία, την οποία θα επαναλάβουν την Τρίτη 25 Απρίλη, ενώ το Σαββατοκύριακο θα κάνουν αποχή από τις εργασίες και τις υπερωρίες.

Σύμφωνα με το Σωματείο τους «Η ΔΙΑΒΑΣΗ», οι κινητοποιήσεις γίνονται ενάντια στην αδιαλλαξία της διοίκησης της Κοινοπραξίας να υπογράψει Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για 7ωρο - 35ωρο με αύξηση των αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, ζητούν:

  • Σεβασμό στην αξιοπρέπεια και προσωπικότητα των εργαζομένων από τους αλλοδαπούς υπευθύνους, οι οποίοι με ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζόμενων.
  • Μόνιμες και τακτικές βάρδιες για όλους.
  • Οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλιά, για την οποία προσλήφθηκαν και έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
  • Ιση μισθολογική μεταχείριση και καταμερισμό των υπερωριών.
  • Πρόσληψη όσων εργάζονται σε υπεργολάβους από την Κοινοπραξία για να σταματήσει το «εμπόριο εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, σημειώνοντας πως ελπίζουν να κερδηθεί το 35ωρο με αύξηση αποδοχών και να αποτελέσει την αρχή για καθιέρωσή του για όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, δηλώνουν: «Δε θα γίνουμε δούλοι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των εκφραστών τους, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας, ενωμένοι όλοι μαζί, ενάντια στην πλουτοκρατία και στην κοινωνία των ολίγων και ευνοημένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ