Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την «Φιλίππου Δομικά Εργα»

Η τεχνική εταιρία αρνείται την επαναπρόσληψη συνδικαλιστών και επιτίθεται στο ΕΚΘ

Για τακτική «αδιαλλαξίας και κατασυκοφάντησης», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη διοίκηση της τεχνικής εταιρίας «ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ», με αφορμή πρόσφατη «ανοιχτή επιστολή» της εν λόγω εταιρίας, η οποία καταφέρεται δριμύτατα ενάντια σε «κατευθυνόμενα παραθεσμικά κέντρα και τις μεθοδεύσεις των ολίγων, του ΕΚΘ», που κατηγορούνται για «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων»!

Οπως δηλώνουν ηγετικά στελέχη της διοίκησης του ΕΚΘ, το Εργατικό Κέντρο είχε προσφύγει στο δικαστήριο για ακύρωση της απόφασης της εταιρίας για απόλυση των διοικήσεων των δύο εργοστασιακών σωματείων. Το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις απολύσεις και αποφάσισε την επαναπρόσληψη των απολυμένων συνδικαλιστών. Το πρόβλημα, όμως, συνεχίζεται, γιατί, αντί η διοίκηση της επιχείρησης να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου, κάνει συνέχεια εφέσεις και δηλώνει ότι θα φτάσει την υπόθεση στον Αρειο Πάγο.

Το ΕΚΘ στην απάντησή του τονίζει: «Παρά τις μακρόχρονες και έντονες προσπάθειες του ΕΚΘ να επιλυθούν με τον πιο ανώδυνο, για όλες τις πλευρές, τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν με τον "αποκεφαλισμό" των διοικήσεων των δύο σωματείων, που λειτουργούσαν στην παραπάνω επιχείρηση, οι διοικούντες επέλεξαν το δρόμο των συγκρούσεων, μηνύσεων, δικαστικών διενέξεων και της αδιαλλαξίας. Κανένα δικαστήριο, όμως, δεν τη δικαίωσε. Και σήμερα, που καλείται να αποκαταστήσει όσους έβλαψε, επιλέγει και πάλι, με την ανακοίνωσή της, την τακτική της αδιαλλαξίας και κατασυκοφάντησης».

Το ΕΚΘ επισημαίνει πως έχει αποδείξει «ότι στηρίζει την παραγωγική ανάπτυξη, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των επιχειρήσεων», τονίζει, όμως, ότι «δεν μπορεί ποτέ να συμφωνήσουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να πραγματοποιείται σε βάρος των εργαζομένων και να οδηγεί στην ανεργία και στην περιθωριοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ